• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Hem kariyer yapın hem bakımlı olun

Hem kariyer yapın hem bakımlı olun
Kariyer yapan kadınların, sabah kalkıp, hızlı bir şekilde hazırlanıp bakımlı ve hoş görünmesi bazen çok zor olabiliyor. Oysa bazı küçük püf noktalarına dikkat ederek ...

 

YOĞUN MASKARA KULLANMAYIN!
Kusursuz görünme çabası iş yerinde abartılı görünmenize neden olabilir. İş yerinde bazı güzellik uygulamalarından uzak durmalısınız:
Ofis ortamında takma kirpik ve yoğun maskara kullanmayın.
Doğal tonlardaki dudak parlatıcılarını kullanın. Ultra parlak dudaklar, ciddi ve profesyonel görünmenizi engeller.
Aşırı röfle ve balyaj kullanmanız yapay bir görünüme sahip olmanıza neden olur. Doğal saç renginizden çok uzak saç renkleri tercih etmeyin.

YARIM SAAT YETER!
Günlük yoğunluğunuz nedeniyle katılacağınız toplantınıza hazırlanma fırsatınız olmadı. Önünüzde sadece yarım saatiniz var. İlk yapacağınız şey elmacık kemiklerinize bronz allık sürmek olmalı! Sonra dudak parlatıcısı kullanmanız ve pudra tonlarında far sürmeniz yeterli olacak.

İŞ GÖRÜŞMESİNDE ABARTILI BRONZLUKTAN UZAK DURUN
Dünya çapında şirketlere üst düzey yönetici bulma konusunda uzman olan Heidrick&Struggles şirketinin insan kaynakları müdürü Wendi Taylor Nations, iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken ayrıntıları şöyle özetledi:
İş görüşmesine giderken saçlarınızın sağlıklı ve temiz olmasına özen gösterin. Kendinizi rahat hissettiğiniz ve fazla karışık olmayan saç modelleri tercih edin.
Genellikle gençlerin tercih ettiği ya da çok fazla işleme tabi tutulmuş saç renklerinden uzak durmalısınız. Ayrıca iş görüşmesinde dikkat dağıtabilecek saç aksesuvarlarını da kullanmamalısınız.

NEON İMAJ BOZAR
Etkileyici bir görünüme sahip olmak için aşırı makyaja başvurmak kişinin kendisine güvenmediğinin en büyük işaretlerinden biri. Neon renklerde bir ruj ya da abartılı göz makyajı imajı yerle bir edebilir.
İş görüşmesinde abartılı bronzluktan uzak durun. Bu iş yapmak yerine bütün gün plajda zaman geçirmeyi tercih ettiğiniz mesajını verebilir.

SUNUM İÇİN DOĞAL TONLARDA ALLIK KULLANMAYI TERCİH EDİN
Powerpoint sunumu için cildinize renk veren bir nemlendirici sürün. Doğal tonlarda allık kullanın.
Açık havada geçireceğiniz bir güne hazırlanırken, güneş korumalı bir krem sürün. Fondöteninize ise her zamankinden fazla özen gösterin. Aksi takdirde gün ışığında cildiniz kabuklu bir görünüm elde edebilir. Ruj sürmek yerine göz makyajınıza ağırlık verin.
Geceleri abartıya kaçmadan etkileyici bir makyaj yapmaya özen gösterin. Kaş çevresine ya da elmacık kemiklerine aydınlatıcı uygulayın. İndigo mavisi kalın bir göz kalemi tercih edin. Makyajı hafif bir maskara ve doğal renklerde bir ruj ile tamamlayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9080 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim