• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

İlk 6 ay sigortacıların yüzünü güldürdü

İlk 6 ay sigortacıların yüzünü güldürdü
2011 yılının 6 aylık döneminde sigorta sektörü prim üretimi yüzde 25.3, reel olarak da yaklaşık yüzde 19 oranında arttı. Hayat sigortaları yüzde 39.4 büyüdü.

ING Emeklilik müşteri memnuniyetiyle büyüyor

ING Emeklilik satış kanallarından müşteri iletişim merkezine, operasyondan, insan kaynaklarına kadar her çalışanın müşterilerini çok net görüp, duyabileceği yenilikçi bir sistemle büyümeye yön veriyor. Sistemin sağladığı avantajlar hakkında bilgi veren ING Emeklilik CEO’su Jetse de Vries, sistem hakkında şunları söyledi:

“Dünya devlerinin kullandığı bu sistem aslında çok basit: Müşterilere belli işlemleri veya iletişim süreçleri sonunda farklı anketler gönderiliyor. İlgili süreci değerlendirmeleri için özel davet veya hatırlatıcı mesajlar ulaştırılıyor ve müşteri memnuniyeti ölçülüyor.

İşte bu noktadan sonraki kısım ING Emeklilik için son derece önemli. Müşteri anketi doldur doldurmaz, ilgili birimler haberdar ediliyor. Eğer müşteri bir hizmetten hiç memnun değilse, ya da bir ürün veya hizmet hakkında olumsuz bir fikir belirtmişse, yalnızca Müşteri İletişim Merkezi( MİM) değil, hizmet veya üründen sorumlu her bir departman problemle ilgileniyor, müşteriyi arıyor. Üst yönetiminde aktif olarak dahil olduğu bir süreç işliyor. Müşterinin sesi MİM’de kayıtlı kalmıyor yalnızca. Net Tavsiye Skoru (Net Promoter Score-NPS) olarak bilinen ve uluslararası birçok firmayı başarıya taşımış olan bu sistem müşterinin sesini herkesin doğrudan ve anında duymasını; sorun varsa gereken çözümü üretmesini sağlıyor.”

TARSİM operasyonlarını son teknolojiyle yönetiyor

TARSİM, operasyonel ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiği uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Tarsim Genel Müdürü A. Bülent Bora, kurumların kalıcı olabilmeleri için hızla gelişen teknolojik şartlara uyum sağlaması gerektiğini, bu nedenle Tarsim’in operasyonel ve kurumsal ihtiyaçları dikkate alarak sürekli güncellediği altyapısını yeni uygulamalarla da geliştirdiğini belirtti.

Veri ambarı ve veri madenciliği uygulamalarına uygun hale getirilen teknolojilerinin, artan kullanım ihtiyaçlarını daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde karşılaması için mevcut veri depolama ünitelerini de yüksek kapasiteli bir şekilde yenilediklerini söyleyen Bora, bu konuda proaktif davrandıklarını vurguladı.

Son olarak geliştirdikleri ‘Mobil Eksper’ sisteminin, geçtiğimiz günlerde yapılan AIAG (Uluslararası Tarımsal Ürün Sigortacıları Birliği) Uluslararası Hasar Tespit Semineri sırasında yabancı eksperlerce denendiğini belirten Bora, seminere katılanların sistem alt yapısını çok beğendiklerini söyledi. Bora, Tarsim’in, hızlı büyüyen tarım sigortaları sisteminin gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verebilecek teknolojiyi önceden tespit ederek uygulamaya aldığını, sistemin başlangıcından bu yana bir sorunla karşılaşmadıklarını, hizmet kalitesini sürekli yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7737 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim