• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

İmplantın uzun ömürlü olması için ona iyi bakın

İmplantın uzun ömürlü olması için ona iyi bakın
"İmplantımı yaptırdım, artık rahatım" deyip ağız ve diş bakımını ihmal ederseniz hem verdiğiniz paraya hem de harcanan emeğe yazık edersiniz! Uzmanlar, "Uzun ömürlü implant için iyi bakım ve kontrol gerekir" diyor

Eksik dişlerin yerine 'çivi' gibi takılan implantlar, köprü protezlerinin pabucunu dama attı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Cem Şener, implant tedavisiyle ilgili sorularımızı yanıtladı:
Her diş hekimi implant protezi yapabilir mi?
Uygun eğitimi alması koşulu ile her diş hekimi implant yapabilir. Ancak her meslekte olduğu gibi; bir işi kim daha çok ve uzun süredir yapıyorsa daha çok güvenilir.

SADECE ESTETİK DEĞİLDİR
İmplantın en büyük avantajı görüntüsünün estetik olması mıdır?
İmplantlar, sadece estetik amaçlı yapılmaz. Bu tedavi; diş kaybı ile bozulan konuşma ve telaffuz sorunlarını da ortadan kaldırır. Çiğneme gibi önemli bir işlevi yeniden kazandırarak yaşam kalitesini artırır.
Vücudumuz implantı reddedebilir mi?
İmplantın vücut tarafından kabul edilmemesi; şu anki koşullarda olanaksızdır. Ancak hastanın ağız bakımına dikkat etmemesi, kontrollerine gitmemesi ve sigara-alkol tüketmesi gibi etkenler; implantın etrafındaki kemiğin çekilmesine ve desteksiz kalan implantın düşmesine neden olabilir.

İmplant ile hangi diş sorunlarından kurtulabiliriz?
Çürükler sonucunda, tamir edilemez duruma gelerek çekilmek zorunda kalan ya da dişeti hastalıkları nedeni ile kaybedilen dişlerin yerine yapılan implantlar; diş eksikliklerini gidermek için kullanılır. Bu protezlerle hastanın çiğneme ve konuşma yetisi geri kazandırılırken, görüntü olarak da kendini iyi hissetmesi sağlanır. Bazı vakalarda, diş hareketlerini ortodontik amaçla desteklemek içinde kullanılır.

EN AZ İKİ AY
İmplant tedavisi normalde ne kadar sürer?
Hastalar; implant yerleştirildikten sonra alt çenede iki, üst çenede üç ay beklenmek zorundadır. İmplant konulacak kemiğin boyutlarının yetersiz olduğu durumlarda ise bu süreç bir yıla kadar uzayabilir. Günümüzde yapılan çalışmalar bu sürelerin kısalacağı yönünde olumlu sonuçlar vermektedir.

ESRA TÜZÜN
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3923 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim