• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

İşçi sayısının tespiti ve takibi sistemi veri girişi

İşçi sayısının tespiti ve takibi sistemi veri girişi
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca İşçi sayısının tespiti ve takibi sistemi veri girişinin 9 Ocak 2012 Pazartesi günü açılacağı belirtilmiştir.

"Kurumlarımızın 2012 yılının birinci dönem (Ocak dönemi) işçi sayısı hesaplamasını yapmaları için Bakanlığımızın resmi web sayfasında (Web Uygulamaları bölümünde) yer alan “Hizmet Alımları Kapsamında Çalıştırılacak İşçi Sayısının Tespiti ve Takibi Sistemi” veri girişine 09-31 Ocak tarihleri arası açılacaktır."

İlgili yazı aşağıdadır;

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

 

Sayı: B.10.0.SGB.0.84.00.01/949-14242      27/12/2011      

Konu:  İşçi Sayısının Tespiti ve Takibi

             Sistemine Veri Girişi

 

 

……………VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

                       

Kurumlarımızın 2012 yılının birinci dönem (Ocak dönemi) işçi sayısı hesaplamasını yapmaları için Bakanlığımızın resmi web sayfasında (Web Uygulamaları bölümünde) yer alan “Hizmet Alımları Kapsamında Çalıştırılacak İşçi Sayısının Tespiti ve Takibi Sistemi”  veri girişine açılmıştır.

 

“İşçi Sayısı Tespit Sistemi”ne veri girişinde dikkat edilecek hususlara sistemde yer alan “VERİ GİRİŞ REHBERİ”nde detaylı bir şekilde değinilmiş olup, sisteme veri girişi yapılmadan önce rehberin incelenmesi ve aşağıdaki hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

A-   GENEL HUSUSLAR

1.    Sistem 09-31 Ocak 2012 tarihleri arasında açık tutulacak olup, kurumlarımızın anılan tarihlerde sisteme veri girerek hesaplama yapmaları gerekmektedir. Sistem anılan tarihten sonra veri girişine kapatılacaktır.

2.    İl Sağlık Müdürlükleri (İdari Mali İşler Şube Müdürlükleri) illerinde bulunan kurumların anılan tarihlerde sisteme veri girmelerini sağlamakla sorumludurlar. İl Sağlık Müdürlükleri bünyelerinde oluşturdukları komisyon marifetiyle, 09-31 Ocak 2012 tarihleri arasında illerindeki kurumların doğru veri girişi yapıp yapmadıklarını kontrol edecekler ve sistem açıkken ilgili kurumu uyararak gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlayacaklardır.

3.    Kurumlarımız sisteme 01 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2011 tarihleri arasında oluşan      1 (bir) yıllık verilerini (Poliklinik muayene sayısı, ameliyat sayısı, vb.) gireceklerdir.

4.    Mevcut hizmet alım bilgileri olarak 09 Ocak 2012 tarihi itibariyle sözleşmesi devam eden hizmet alımlarına ait veriler girilecektir.

5.    Hesaplama yöntemi ile bulunan sayı, hizmet alımları kapsamında çalıştırılabilecek azami işçi sayısıdır. Kurumlarımızın hesaplama sonucu bulunacak işçi sayısının tamamını çalıştıracaklarına dair bir zorunlulukları bulunmamaktadır. Kurumun gelir-gider dengeleri ve hizmet ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. İleride doğabilecek hizmet ihtiyaçları düşünülerek azami işçi sayısının altında işçi sayısının belirlenmesinin faydalı olacağı unutulmamalıdır.

 

B-   DİĞER HUSUSLAR

1.    Hizmet alımı ihalelerinde işçiler için öngörülen yemek ve yol bedelleri ile kurum personeli ve yatan hastalar için alınan kahvaltı ve yemek ihale birim fiyatları ilgili alanlara ayrı ayrı kaydedilmelidir.

2.    Yemek hizmet alım ihalesi yapmayan kurumlarımız da mutlaka sisteme veri girişi yapacaklardır. Sistemde “ hizmet alımı yapılmamıştır” butonu  seçilerek, “yemek kurum imkânlarıyla çıkarılmaktadır”  veya  “ yemek çıkmamaktadır” seçeneklerinden uygun olan seçilerek veri girişi yapılacaktır.

3.    Malzemeli yemek hizmet alımı veri girişinde; birim yemek ihale bedeli KDV hariç girilecektir.

4.    Malzemesiz yemek hizmet alımlarında (Sadece işçilik-aşçı-garson vb. hizmet alımı) birim yemek maliyet bedeli olarak, kurumlarımız tarafından gerekli maliyet çalışmaları yapılarak bir öğün yemeğin ve kahvaltının birim maliyeti (KDV hariç) girilecektir. Maliyet çalışmalarında birim fiyata etki eden tüm bileşenler (işçilik giderleri, malzeme giderleri ve elektrik, su, gaz gibi genel giderler de dâhil olmak üzere tüm giderler) dikkate alınacaktır.

5.    Kurum tarafından malzemesi alınarak kadrolu personel marifetiyle yemek çıkartılıyor ise gerekli maliyet çalışmaları yapılarak bir öğün yemeğin ve kahvaltının birim maliyeti (KDV hariç) girilecektir. Maliyet çalışmalarında birim fiyata etki eden tüm bileşenler (personel maaşları, malzeme giderleri ve elektrik, su, gaz gibi genel giderler de dâhil olmak üzere tüm giderler) dikkate alınacaktır.

6.    Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne devredilen hastanelerin hizmet alımları kapsamında çalıştırabilecekleri işçilerle ilgili iş ve işlemler ilgili genelgeler doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüklerince yürütülecektir.

7.    Devredilen hastanelerin sistemdeki kayıtları devam etmektedir.  Anılan hastaneler için sistemde işçi sayısı hesaplanmayacak olup sadece mevcut hizmet alımları bilgileri girilecektir.

 

Bilgilerinizi ve konunun iliniz dâhilindeki Bakanlığımıza bağlı tüm döner sermayeli kurum ve kuruluşlarına duyurulması hususunda gereğini önemle rica ederim.

                                                      

                             

                                

Memet ATASEVER

Bakan a.

Başkan

 

 

 

 

DAĞITIM:                                                    

Gereği:                                                                           Bilgi:

81 İl Valiliğine(İl Sağlık Müdürlüğü)                                Teftiş Kurulu Başkanlığına

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5048 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim