• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir Valisi Kıraç: Türk doktorların Kamerunda 8 bin hastaya bakması gurur verici

İzmir Valisi Kıraç: Türk doktorların Kamerunda 8 bin hastaya bakması gurur verici
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Kamerun'da 20 Türk doktorun 8 bin hastaya bakması ve 50 kritik ameliyata katılmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Kamerun'da 20 Türk doktorun 8 bin hastaya bakması ve 50 kritik ameliyata katılmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. 29 Ocak ile 9 Şubat 2011 arasında Kamerun'a ikinci defa giden Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği'ni ziyaret eden Kıraç, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Kıraç'a Kamerun'la ilgili bir sunum yapan Dernek Başkanı Dr. Emin Şimşek, "İzmir'den, Afrika'daki sağlık taramalarına dört defa gönüllü katılan doktor arkadaşlarımız var. Bizi bu tür organizasyonlara teşvik eden, aslında tarihimizden gelen bir misyonun edasıdır. Tarih boyunca farklı din, dil ve ırklardan insanlara sinemizi açmış bir ecdadın torunlarıyız. Bunu gerek Osmanlı gerekse cumhuriyet tarihinde görmek mümkün. Bu çerçevede bize 17 saatlik uçak yolculuğu ardından bir de 17 saatlik tren yolculuğu yapmayı göze aldıran misyonumuzun dört prensibinden söz edebiliriz. Birincisi Atatürk'ün, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz', ikincisi Mevlana'nın, 'Bir ayağım millî değerlerde, diğer ayağım 72 milletle beraber', üçüncüsü Yunus Emre'nin, 'Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü', son olarak da 'Aç açabildiğin kadar sineni, ummanlar kadar olsun. İnançla geril, kalmasın el uzatmadığın mahzun bir gönül' anlayışlarıdır." dedi.

Kamerun'daki sağlık organizasyonuyla ilgili görüntüleri sunan ve sağlık taramasına bizzat katılan Prof. Dr. Orhan Terzioğlu ise, "Orada 8 bin hasta muayene ettik, 50 ameliyat yaptık. Beni en çok etkileyen, Türk öğrencilerin bizi İstiklâl Marşı'yla karşılamış olması ve onları yetiştiren fedakâr ögretmenlerin yaşam tarzı oldu. Halen bu arkadaşlara aklım ermiyor." şeklinde konuştu.

Program sonunda duygu ve düşüncelerini paylaşan Vali Cahit Kıraç da şunları kaydetti: "Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği'nin bu fedakâr sağlık taramalarını canıgönülden tebrik ediyor ve destekliyorum. Bu benim, derneğe üçüncü gelişim. Sizler alışılmışın dışında bir doktor portresi çiziyor ve farklı güzellikte bir sağlık anlayışı göstererek topluma örnek oluyorsunuz. Ülkemizi temsilen yapmış olduğunuz bu gönüllü faaliyetlerinizi her zaman desteklemeye hazırım."

Programa Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, İzmir Üniversitesi sahibi Necdet Doğanata, sağlık idarecileri ve hastane başhekimleriyle çok sayıda davetli katıldı.

haberaktuel

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim