• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Jet profesörlerin sayısı artıyor!

Jet profesörlerin sayısı artıyor!
Atandıkları üniversitelere ya hiç uğramadan ya da ayda bir gibi çok az sürelerle giderek profesör unvanını alanların sayısı 73'e çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Ankara Tabip Odası (ATO) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), atandıkları üniversitelere hiç gitmeden ya da ayda bir gibi çok az sürelerle giderek profesörlük unvanı alan doçentlerin sayısının 73’e ulaştığını bildirdi.

ATO ve SES’in "İtinayla profesör yapılır!" başlıklı ortak araştırmasında, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki bazı hekimlerin daha çok yeni kurulan üniversiteler olmak üzere atandıkları üniversitelere ya hiç uğramadan ya da ayda bir gibi çok az sürelerle giderek profesör unvanını aldıklarına dikkat çekildi.

"Sağlık Bakanlığı tarafından zaten çalışmakta olduğu birimde görevlendirilen bu hekimler, günler içerisinde, doçent gidip profesör dönmektedir" denilen araştırmada, "Ne yazık ki konuya dikkat çekmemize rağmen gerek yeni kurulan üniversiteler ve gerekse Sağlık Bakanlığı, hekimler ve akademik ortamı son derece rahatsız eden, hekimlerin 'hülle yoluyla profesörlük' dedikleri bu uygulamadan vazgeçmediler, hızla devam ediyorlar" ifadesine yer verildi.

Araştırmada, şöyle denildi:

"Üstelik örneğin Erzincan, Sakarya, Rize Üniversiteleri Tıp fakültelerinde olduğu gibi Sağlık Bakanlığı'nın bu ilde üniversiteyle ortak kullanım protokolü yaptığı hastane olsa da akademik unvan alanlar, bu hastanelerde görev almayıp İstanbul ve Ankara'daki önceki görevlerini, hatta Sağlık Bakanlığı'ndaki Genel Müdürlük, Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, büyük hastanelerde başhekimlik faaliyetlerini sürdürmektedirler. Son aylarda, beklendiği gibi, atandıkları bu üniversitelerde ilgili kanun gereği iki yılını dolduranlar, kadrolarını da tekrar Sağlık Bakanlığı'na döndürmekte, hiç hizmet vermeden bu üniversiteleri profesör olmak için kullanma faaliyetini tamamlamaktadır."

Bu yolla profesör olan rektör, tıp fakültesi dekanı, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü, il sağlık müdürü ve çok sayıda eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi bulunduğu kaydedildi.

Araştırmada, üstelik tıp fakültelerini aşıp hemşirelik yüksekokulundan, sağlık yüksekokulundan profesörlük alan genel cerrahların, ürologların, patologların, kadın doğum, kulak burun boğaz, onkoloji hekimlerinin bulunmasının hekimleri ve diğer sağlıkçıları rahatsız ettiği kaydedildi.

Daha önce bu biçimde profesör olmuş 50 hekimin kamuoyuna duyurulduğuna dikkat çekilen araştırmada, "Yaptığımız çalışmalar sonucu öğrendiğimiz 23 yeni isimle birlikte elimizdeki liste 73 kişiyi bulmuştur. Ne yazık ki öğrenemediklerimizle birlikte sayının 100'ün üzerinde olduğu düşünülmektedir" denildi.

Bu haber toplam 2903 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim