• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Kadın Sağlığı Kampanyası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında duyuru

Kadın Sağlığı Kampanyası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Kadın Sağlığı Kampanyası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında duyuru yayımlandı.

Şanlıurfa'da görev yapmakta olan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları ile Toplum Sağlığı Merkezleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları;

Ağustos ayı boyunca Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sağlık çalışanları aracılığıyla Şanlıurfa'da anne ölümlerini azaltmak ve tespitsiz gebe kalmamasını sağlamak amacıyla bir saha çalışması yürütüldü. Bu çalışmanın sonuçlarını en iyi şekilde değerlendirmek, saha tecrübesini daha somut bir kazanca dönüştürmek için görevlerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.

Saha çalışması sonucunda tespit edilen ve daha önce herhangi bir şekilde takibe gelmemiş gebelerin aile hekimleri tarafından süratle takibe alınması ve sahip çıkılması gerekmektedir. Konunun önemi doğrultusunda bu işlemin Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması, her aile hekimi arkadaşımızın kendilerine gönderilen gebe listesindeki gebeleri ziyaret ederek kontrol altına almaları gerekmektedir. Tespit edilen ancak herhangi bir aile hekimine kayıtlı olmadığı için TSM tarafından sizlere atanan gebelerle birlikte, tespit edilmiş kadınlarımızın Ekim ayı başına kadar aile hekimliği bilgi sisteminde kayda alınmadıkları takdirde performans kesintisi yaşanacağını da bilmenizi isterim. 

Sizlere kayıtlı olan ve sağlık net kayıtlarında gebelik ile ilişkili bir bilgi bulunmamasına rağmen saha çalışmasında gebe veya lohusa olduğunu bildiren kadınlarımızın listesine bu amaçla hazırlanan https://hsys-mbys.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden erişebilirsiniz. Veri girişi devam ettiğinden bu adrese zaman zaman bakmanız gerekmektedir. Bu adreste açılış ekranına TC Kimlik Numaranızı ve sağlık net şifrenizi girdiğinizde listeyi görüntüle düğmesi çıkacak, bu düğmeye tıkladığınızda ise size kayıtlı gebe/lohusaların listesine her sayfada en fazla on kadın listelenmiş şekilde erişebileceksiniz. Bu listedeki kadınlar size kayıtlı oldukları için ayrıca adres bilgisi girilmemiştir. Erişimde zorluk yaşadığınız kadınlar için TSM’den destek isteyebilirsiniz.

Saha çalışması sırasında herhangi bir aile hekimine kayıtlı olmayan gebe/lohusalar da tespit edilmiştir. Bunlar, yerleşim konumlarına göre en uygun aile hekimlerimize TSM tarafından atanacaktır. Bu kadınlar için adres bilgisi TSM tarafından size iletilecektir.

Şanlıurfa'nın bugüne kadar anne ve bebek ölümleri konusunda yaşadığı problemleri aşmak noktasında gösterdiğiniz emek için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu noktada gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. 

Prof. Dr. İRFAN ŞENCAN
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUM BAŞKANI

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim