• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kadının en hassas dönemi

Kadının en hassas dönemi
Lohusa ve gebelik döneminde ölüm riski daha yüksek.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nazlı Hacıalioğlu, annelerin gebelik, doğum ve loğusalık, çocukların ise büyüme ve gelişme döneminde toplumun diğer kesimlerine göre hastalanma ve ölüm riskinin daha fazla olduğunu belirterek, ''Sağlıklı çocuklar, sağlıklı toplum demektir'' dedi.

Hacıalioğlu, Gümüşhane Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı'nın (AÇSAP) işbirliğiyle düzenlenen ''Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Güvenli Annelik Sempozyumu''nda yaptığı sunumda, anne-çocuk sağlığı hizmetlerinin, annenin ve çocuğun sağlık durumlarının bir bütün olarak ele alınması ve korunması için yürütülen hizmetlerin tümü olduğunu belirterek, anne ve çocukların sağlık açısından toplumda risk grubunda bulunduğunu anlattı.

Hacıalioğlu, ''Anneler gebelik, doğum ve loğusalık süreçlerinde, çocuklar ise büyüme ve gelişme döneminde risk grubu oluşturur ve toplumun diğer kesimlerinden daha duyarlı olmakta, hastalanma ve ölüm riski artmaktadır. Annelerin ve çocukların sağlığı toplum sağlığı için önemlidir. Sağlıklı annelerden sağlıklı çocuklar doğar. Sağlıklı annelerin yetiştireceği çocuklar sağlıklı olur. Sağlıklı çocuklar sağlıklı toplum demektir'' dedi.

''Koruyucu Sağlık Yaklaşımı ile Anne-Çocuk Sağlığı Hizmetleri'' başlıklı sunumunda, 0-14 yaş grubu çocukların toplumun yüzde 25,9'unu, 15-49 yaş grubu kadınların ise yüzde 27,7'sini oluşturduğunu söyleyen Hacıalioğlu, böylece anne ve çocukların toplumun yüzde 53,6'sını oluşturduğuna işaret etti.

Sempozyumda, Yeditepe Üniversitesi Kadın Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anahit Coşkun ve Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Genel Müdürlüğü hemşiresi Hacer Boztok da birer sunum yaptı.

2 günlük sempozyum yarın sona erecek.

gercekgundem.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim