• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kadınların sağlık karnesi kötü çıktı!

Kadınların sağlık karnesi kötü çıktı!
Yapılan bir araştırmada kadınların yüzde 55.2’sinin amansız hastalık kanserden korunmak için hiçbir önlem almadığı tespit edildi.

Türk kadınlarının sağlıklarına pek de dikkat etmediği ortaya çıktı
 

Yapılan bir araştırmada kadınların yüzde 55.2’sinin amansız hastalık kanserden korunmak için hiçbir önlem almadığı tespit edildi.

TÜRKİYE genelinde 400’ün üzerinde kadınla yapılan bir anket çalışması kadınların sağlıklarına yeteri kadar önem vermediğini gözler önüne serdi. Philips tarafından yaptırılan araştırma kadınların sağlıklı yaşam konusunda şaşırtıcı bir oranda ihmalkar davranabildiklerini ortaya koydu. Anket çalışmasına katılan kadınların yüzde 44’ü kanserden korumak için bir şeyler yaptıklarını belirtirken, geri kalanı da hiçbir önlem almadığını söyledi. Kadınlar kanserden korunmak için sağlıklı beslenme, spor ve sigara içmemeyi önlem olarak gördüklerini ifade etti.

Şaşırtıcı sonuçlar

Kadınların yaklaşık üçte biri jinekoloğa hiç gitmediğini belirttirken, görüşülen kadınların yüzde 42’si bugüne kadar meme kanseri taraması yaptırmak ve kontrol amacıyla bir doktora ya da sağlık kurumuna gittiğini iletti. Meme kanseri taraması için en sık uygulandığı belirtilen teşhis yöntemi doktor muayenesi olarak görülüyor. Kadınların yüzde 38’i ilk mamografi çekimi için önerilen yaşı bilmediğini söyledi, görüşülen kişilerin yüzde 78’inin düzenli olarak mamografi çektirmenin meme kanseri teşhisinde önemli olduğunun farkında olduğu görüldü. Meme kanserinde erken teşhisin önemine yönelik farkındalık oranı yüzde 85 çıktı. Kadınlar kanser teşhisi konulması durumunda bunu ilk eşleriyle paylaşacaklarını belirtirken, meme kanseri konusundaki etkili bilgi kaynakları listesinde ilk sırada televizyon programları yer alıyor. Kadınların yüzde 20’si ise meme kanseri hakkında bilgi almadıklarını belirtti.

İki katına çıktı

Türk Philips CEO’su ve Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Willem Rozenberg, Türkiye’de meme kanseri vakalarının son 20 yılda iki katın üzerine çıktığına dikkat çekerek, “Türkiye’de meme kanseri Türkiye’deki kadınlarda görülen bütün kanser türlerinin yüzde 23’ünü oluşturuyor. Bütün meme kanserlerinin yüzde 3’ü, 35 yaş altı kadınlarda görülüyor. Araştırma sonuçlarına göre görüşülen kadınların yüzde 41’i kendilerine veya bir akrabalarına önceden meme kanseri tanısı konulduğunu, yüzde 20’si meme kanseri hakkında bilgi almadığını söylüyor. Bu sonuçlara ve gerçeklere baktığımızda geleceğe yönelik büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız” dedi.

Meltem GÜNAY

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim