• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kalp yetmezliği için mucize ilaç

Kalp yetmezliği için mucize ilaç
Ölümlerde yüzde 26 oranında azaltma etkisi yaratabilir. İngiliz bilim adamları tarafından yürütülen araştırmalara göre anjin tedavisi için kullanılan etken maddesi ivabradine olan ilaç, kalp yetmezliği yüzünden...

İngiliz bilim adamları tarafından yürütülen araştırmalara göre anjin tedavisi için kullanılan etken maddesi ivabradine olan ilaç, kalp yetmezliği yüzünden meydana gelen ölümlerin yüzde 26 oranında azaltılmasında etkili olabilir. Kalbin vücudu besleyecek kadar kan pompalayamadığı durumlarda ortaya çıkan kalp yetmezliği, yorgunluk, nefessiz kalma, kalp ritminin hızlanması gibi ciddi belirtilere neden oluyor.

37 ülkede 6 bin 500 kişiyle yapılan çalışmanın bir başka sonucuna göreyse ilaç kalp yetmezliği yüzünden hastaneye kaldırılan hasta oranını yine yüzde 26 oranında azaltmaya yardımcı olabiliyor. Ivabradine etkisini, vücudun kan basıncını düşürmeden kalp ritmini düzenleyerek gösteriyor. Ancak uzmanlar bu etkininn ilacın iki yıl kullanılması durumunda görüldüğüne dikkat çekiyor. Tıp dünyasında büyük olay yaratan araştırma, İngiltere’de yayımlanan Daily Mail ve Express gazetelerine de manşet oldu. Çalışmaya katılan gönüllüler dakikada 77 vuruşluk kalp ritmine sahipti, ancak ilacı kullandıklarında bu ortalamanın dakikada 60’a indiği gözlemlendi.

İngiliz uzmanlara göre bu, sadece İngiltere’de yılda 10 bin hayatın kurtulması anlamına geliyor. Kalp hastalıklarına karşı alınan önlemler ABD’de yılda 35 milyar dolara, İngiltere’de ise sağlık bütçesinin yüzde 2’sine mal oluyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6884 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim