• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kamu-özel ayrımı yapılmadan halkımız eşit olarak diş sağlığı hizmetinden faydalanmalıdır

Kamu-özel ayrımı yapılmadan halkımız eşit olarak diş sağlığı hizmetinden faydalanmalıdır
TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL, dişhekimlerinin, halkın nitelikli diş sağlığı hizmeti alması için 24 bin kişilik kadroyla göreve hazır olduğunu belirterek, ``Kamu-özel ayrımı yapılmadan halkımız eşit olarak diş sağlığı hizmetinden faydalanmalıdır

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL, dişhekimlerinin, halkın nitelikli diş sağlığı hizmeti alması için 24 bin kişilik kadroyla göreve hazır olduğunu belirterek, ``Kamu-özel ayrımı yapılmadan halkımız eşit olarak diş sağlığı hizmetinden faydalanmalıdır`` dedi.
 

Dişhekimliği mesleğinin tüm bileşenlerinin içinde bulunduğu sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmak üzere 26 Mayıs 2011 Perşembe günü İstanbul’da bir araya gelen dişhekimleri, öğretim üyeleri, doktora öğrencileri, dişhekimliği öğrencileri, dişhekimi yardımcıları, diş teknisyenleri, diş malzemeleri üreticileri ve tedarikçileri Galata Köprüsü’nde yaptıkları yürüyüş ile Hükümete “DİŞİNİ GÖSTER”di.

TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dişhekimi Odalarının yönetici ve üyelerinin de katıldığı yürüyüşe, yaklaşık 2000 kişi katıldı.

Galata Köprüsü`nün Karaköy ayağında toplanan grup, ``Ağzınıza sağlık, emeğimize saygı`` , Hastanın Dişhekimini Seçme Hakkı Engellenemez!”, “Her Vatandaş Kamu ya da Özel İstediği Dişhekimine Gidebilmesi!”, “Doktora Yapan Dişhekimine Angarya ve Baskıya Son!”, “Dişhekimliği Eğitiminde Uygulamada AB’ye Tam Uyum!” ve “Sırada Bekletme Dişlerini Çürütme!” yazılı pankartlar eşliğinde Eminönü`ne yürüdü.

Burada bir açıklama yapan TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL, dişhekimlerinin, halkın nitelikli diş sağlığı hizmeti alması için 24 bin kişilik kadroyla göreve hazır olduğunu belirterek, ``Kamu-özel ayrımı yapılmadan halkımız eşit olarak diş sağlığı hizmetinden faydalanmalıdır`` dedi.

YÜCEL, politikacıların, dişhekimleri ve vatandaşların taleplerini ciddiye alması gerektiğini ifade ederek, ``Hastanın hekimini seçmesi engellenmemelidir. Her vatandaş, özel ve kamu ayrımı olmaksızın, istediği yerde bu hizmetten faydalanabilmelidir`` şeklinde konuştu.

Güvencesiz çalışma koşullarının hem hekimleri hem de toplum sağlığını etkilediğini dile getiren Yücel, şöyle devam etti:

``Kamudaki yanlış performans uygulaması kaldırılmalıdır. Bu uygulama, eğitimin niteliksizleşmesi, akademisyen sıfatının erimesi anlamına gelmektedir. Bu da toplam kaliteyi düşürmektedir. Doktora yapan öğrenciler sigortasız çalışmaktan kurtarılmalı, teknisyenlerin tekelleşmeye karşı mücadeleleri desteklenmelidir.

İhale yoluyla teminine başlanılan diş protezlerinde "en ucuz" politikasının, protezlerdeki nitelik ölçüsünün önüne geçmesi; çalışanların "silikosis" hastalığına yakalanma riski artmıştır. Ayrıca bu durum hastaların da genel sağlığını tehdit eder hale gelmiştir.

Halkımızın nitelikli sağlık hizmeti için ağız-diş sağlığı hizmetleri, kamu–özel ayrımı yapılmadan tüm dişhekimlerinden alınmalıdır. Halkımıza dişhekimini seçme özgürlüğü gerçek anlamda tanınmalıdır.”

TDB Genel Başkanı Taner Yücel, gerek toplumun ağız sağılığı ve gerekse meslektaşlarımızın sorunlarını her zaman hükümete ilettiklerini ancak, meslek birliği olarak diyalog arayışlarının genellikle karşılıksız kaldığını belirterek, umuyoruz genel seçimler sonrasında kurulacak yeni hükümet, taleplerimize kulak verir, dilek ve temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından ``Herkese parasız sağlık hizmeti`` sloganı atarak dağıldı.

 

Bu haber toplam 3102 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim