• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Karın yağlarıyla vedalaşın!

Karın yağlarıyla vedalaşın!
Uzmanlar, kalp-damar hastalıklarından diyabete pek çok rahatsızlığa yol açan karın yağlarıyla bir an önce vedalaşmayı tavsiye ediyor

Uzmanlar, kalp-damar hastalıklarından diyabete pek çok rahatsızlığa yol açan karın yağlarıyla bir an önce vedalaşmayı tavsiye ediyor

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroğlu, özellikle karın bölgesine yerleşen yağlardan kurtulmanın yollarını anlattı: “Vücuttaki yağlanmada genetik özellikler, beslenme ve hareketsiz yaşam büyük rol oynuyor. Çağımızın en önemli sağlık sorunu haline gelen şişmanlık ve obezite nedeniyle oluşan çeşitli sorunlar sadece plastik cerrahların yardımıyla ortadan kalkmıyor. Ancak birtakım iyileştirmelerle kişinin güveni yerine geliyor ve kilo verme konusunda iyi bir başlangıç yapmasına yardımcı olunuyor.

Bu tür hastalarda ilk olarak kişinin genel sağlık durumunu, karın bölgesindeki yağ miktarı ve dağılımını, cildin sarkıklığını, fazlalığını, kalitesini değerlendiriyoruz. Hastanın beklentileri ve muayene bulguları sonucunda ne tür bir operasyona ihtiyaç duyulduğuna karar veriyoruz. Bazı hastalarda liposuction yeterli olabildiği gibi, üst karın ve bel bölgesindeki aşırı yağlanmayı azaltmak amacıyla karın germe operasyonuyla liposuction da yapılabiliyor. Bu kombine işlemlerle hasta birkaç beden küçülüyor ve orantısız vücut şeklinden kurtuluyor.”


SİLİKON TARTIŞMALARI NE DURUMDA?


Memeler, genetik veya yapısal olarak küçük olabilir. Bir meme diğerinden daha küçük ya da asimetrik de olabilir. Her iki memenin eşit hale getirilmesi ya da hacminin artırılması için meme içerisine protez koyularak yapılan ameliyatlara meme büyütme ameliyatları deniyor.

1960’lı yıllardan beri kullanılan silikon meme protezleri, meme şeklinde hazırlanmış balona benzer yapılar. Yuvarlak, damla şeklinde, değişik yükseklikte ve projeksiyonda hazırlananları var. Dış kısmı silikondan yapılıyor. Vücuttaki dokulara uyum sağlaması ve etrafında oluşabilecek doku ihtimalini en aza indirmek için yüzeyi, pürtüklü veya poliüretan malzemeyle kaplanıyor. İçinde yine silikondan üretilen, yarı akışkan silikon jel bulunuyor.

Beklenen açıklama geldi Silikon; protezi reddeden vücudun doku hastalığı geliştirdiği, süt vermeyi zorlaştırdığı ve içeriğindeki çeşitli maddeler yüzünden kansere neden olduğu gerekçeleriyle çok tartışıldı. FDA (American Food and Drug Administration) ve değişik üniversiteler tarafından yapılan araştırmalarda silikon protezin kansere yol açmadığı, protezli memelerde kanser gelişme riskinin normal memelerle aynı olduğu kanıtlandı.


Meme büyütme operasyonlarından sonra görülebilecek en önemli sıkıntı, protez etrafında zamanla gelişebilecek kapsül oluşumu. Bu gibi olgularda memede sertleşme ve ağrı olabilir. Bu durumda protezin yenilenmesi yada çıkarılarak kapsülün temizlenmesi gerekir. Meme bölgesinde ödem ve hafif ağrı, her meme ameliyatı sonrasında görülebilecek yakınmalardan. Kanama ve enfeksiyonaysa çok nadir rastlanıyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5236 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim