• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal açıklaması: Bilinci açık ama önümüzdeki süreç kritik

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal açıklaması: Bilinci açık ama önümüzdeki süreç kritik
Ateşi yükselerek sabah erken saatlerde hastaneye kaldırılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beyine giden damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlendi.

 

Ateşi yükselerek sabah erken saatlerde hastaneye kaldırılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beyine giden damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlendi. Hastanede müdahale ile damarı açılan Baykal, yoğun bakımda tedaviye alındı.Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel, "Sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi.Bilinci açık" diye açıklama yaptı. 

Baykal'ın eşi Olcay Baykal, haberi alır almaz Antalya'dan Ankara'ya gitmek için yola çıktı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Baykal'ın durumu ile ilgili hastaneden bilgi aldı.Hastanede Baykal'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kendisini gördüm, konuştuk sağlık durumu iyi ama önümüzdeki süreç kritik" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ne kaldırılan Baykal'ın tedbir amacıyla yoğun bakıma alındığı belirtildi. Baykal'a üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu. Deniz Baykal'ın damar tıkanıklığının açılması nedeniyle boynundan anjiyo yapıldığı belirtildi.CHP eski milletvekili Yılmaz Ateş ise Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamasında "Damarının birinde pıhtı tespit edildi. Tedavisine başlandı" dedi.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Habertürk televizyonuna bağlanan İbiş, "Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar. Hastaneye geldiğinde bilinci açıktı. Kan akışı normal. İlaç veriliyor. Şu anda hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda tedavisi sürecek.Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar " dedi.

"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel ise “Beyin damarlarından ana damarın tıkandığı görüldü, bu nedenle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı, tıkanmış olan damar açıldı ve stent koyuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sayın Baykal’ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybıyla hastanemize geldi. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz” dedi.

Baykal’ın beyin fonksiyonlarının hepsinin yerinde olduğunu, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük olduğunu söyleyen Güzel, “Yapılan müdahalenin çabuk yapılmış olmasının faydası var. Gecikilseydi beyin fonksiyonlarındaki güçsüzlüğün geri dönme şansı az olacaktı. Yoğun bakımda tedavi sürüyor, bundan sonraki süreç yoğun bakımdaki tedavinin gidişine göre olacak. Sol kolunda ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Beyindeki damar tıkanıklığının sebep olduğu şey bu. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok. Yapılan damar açma işlemi kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Ama şu andaki durumu bilinci açık, konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim