• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Kırışıklıklara karşı yeni silahınız PRP

Kırışıklıklara karşı yeni silahınız PRP
İlerleyen yaşlarda kırışıklıklar, lekeler kişilerin en büyük sorunu haline gelir. PRP yöntemi ile tüm bu şikayetlerinizden rahatça kurtulabileceğinizi belirten ...

İlerleyen yaşlarda kırışıklıklar, lekeler kişilerin en büyük sorunu haline gelir. PRP yöntemi ile tüm bu şikayetlerinizden rahatça kurtulabileceğinizi belirten Eraclinic Wellness Klinik Direktörü Ayşe BOCAN ile tedavi yöntemi hakkında görüştük…

PRP nedir?

PRP yaş ilerlemesi ile oluşan kırışıklık, sivilce ve leke gibi izlerin tedavisinde uygulanan doku yenileme uygulamasıdır. PRP tedavi yöntemi kendi kanınızın özel işlemlerden geçirilip akyuvarlardaki trombositlerin ayrışması ile elde edilir. Bu uygulama bir kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak santrefüj işlemine tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki “ platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma”nın, yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır. PRP doku yenilenmesine destek olurken, lekelerin azalmasını, sivilcelerden kalan izlerin yok olmasını, cildin daha gergin, canlı ve parlak görünmesini sağlar.

PR’nin amacı nedir?

Doku yenilemede kandan alınan büyüme faktörleri kolejen üretimini arttırmakta, doku yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede lekelerin azalması , sivilcelerden kalan izlerin yok olması ve cildin daha gergin , canlı ve parlak görünmesini sağlamaktadır.

PRP hangi bölgelere uygulanır?

PRP kişiyi rahatsız eden hemen hemen her bölgeye uygulanabilir. Özellikle yüz, boyun, dekolte ve el üstü bölgelerinde tercih edilmektedir.

PRP etkisini ne kadar zamanda gösterir?

3-4 hafta sonunda lekelerde azalmalar görülürken, cilt yüzeyi daha parlak, gergin ve canlı görünmeye başlar.

Yan etkisi var mıdır?

Karışım hastanın kendi kanı ile hazırlandığı için kan yoluyla bulaşan bulaşıcı hastalıklara yakalanma ya da alerji olma riski yoktur. Yalnızca işlem esnasında kızarıklık meydana gelmekte ve bu kızarıklık birkaç saat sonra geçmektedir.

Tedavi süresi ne kadar zamanda tamamlanır?

15- 20 gün ara ile uygulanan 3 seans sonrasında tedavi son bulur. Yılda bir kez tekrarlamak ise tedavinin sürekliliği açısından yeterlidir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6243 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim