• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kurşun yarasına devlet hastanesinde sahte kimlikle menisküs ameliyatı!

Kurşun yarasına devlet hastanesinde sahte kimlikle menisküs ameliyatı!
Adana'da çeşitli suçlardan aranan E.C.A., ayağından vurulunca başka bir isimle devlet hastanesinde ameliyat edildi.

Operasyonu yapan doktor E.A., hastada kurşun yarası bulunmasına rağmen 'menisküs yırtığı' tanısı koydu. Hastane personelinin durumu fark etmesiyle gerçek ortaya çıktı. Hasta yakınlarının, ameliyat ve tanı için doktora 15 bin TL verdiği iddia ediliyor.

Adana Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde ilginç bir adli skandal yaşandı. İddiaya göre çeşitli suçlardan aranan bir şahıs, hastanede başka bir isimle ameliyat edildi. Dizinden kurşun deliği bulunmasına rağmen tanı raporuna da 'menisküs' yazıldı. Skandal, ameliyat ekibinden bazılarının polise başvurması üzerine ortaya çıktı. Ameliyatı yapıp raporu yazan doktorun, hasta yakınlarından 15 bin TL para aldığı iddia ediliyor.

İşlediği suçlar sebebiyle aranan E.C.A. isimli şahıs, girdiği bir silahlı çatışmada ayağından vurulunca hastaneye başvurdu. Ancak hakkında yakalama kararı bulunduğu için hastaneye giriş kayıtları 'Mustafa Yıldırım' adına yapıldı. E.C.A, 26 Aralık 2011 tarihinde hastanenin başhekim yardımcısı Op. Dr. E.A.'ya muayene oldu. Dizindeki kırık ve kurşun giriş deliğine rağmen hastanın epikriz raporuna ön tanı ve tanı olarak 'menisküslerin yerleşim bozukluğu, eski yırtık veya yaralanmaya dayalı' ifadesi yazıldı. Bir gün sonra hasta, yine sahte isimle yatışı yapılarak ameliyata alındı. Dr. E.A. hastanın dizindeki kurşunu çıkararak kemik kırığını vidaladı. Ancak ameliyat ekibinde yer alan diğer sağlık personeli, tanı raporunda menisküs yırtığı yazan hastanın dizinden kurşun çıkarılması üzerine itiraz etti ve durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine doktor E.A. çıkardığı kurşunu bir tutanakla Emniyet görevlilerine teslim etti. Polis, Mustafa Yıldırım adıyla kaydedilen hastanın da, hakkında arama kararı bulunan E.C.A. olduğunu tespit etti. Olay polise intikal etmesine rağmen hasta, ameliyat olduğu günün akşamında saat 22.06'da 'kendi isteğimle ayrılıyorum' şeklinde bir kâğıda imza attıktan sonra Dr. E.A.'nın da onay vermesiyle hastaneden ayrıldı. Apar topar hastaneden kaçan E.C.A., iki gün sonra polis tarafından yakalandı. Tedavisinin tamamlanmasından sonra da gözaltına alındı. E.C.A.'nın yakınlarının, farklı kimlikle ameliyat ve kurşun yarasının saklanması için doktora 15 bin lira verdiği iddia ediliyor.

Ameliyatı yapan doktor E.A. ise şahsın hastane personeli aracılığıyla müracaat ettiğini belirterek, "Poliklinikte filmine baktım, hastayı görüp görmediğimi hatırlamıyorum, daha sonra yatışını yaptırdık. Ameliyat sırasında kurşunu çıkardık ve polise tutanakla teslim ettik. Gece yarısı da kendi isteğiyle hastaneden ayrılmış. Gitmek isteyen birini hastanede zorla tutamazsınız. Başka isimle yattığını ben bir gün sonra öğrendim." dedi. Her gün 100'e yakın hasta muayene ettiğini belirten doktor, hastaların kimlikleriyle ilgili bilgilere de çok dikkat etmediğini kaydetti.

POLİSE HABER VERİLECEĞİNİ BİLMİYORDUM

Doktor E.A., kurşun yarası olmasına rağmen hastaya neden 'menisküs yırtığı' tanısı koyduğunun sorulması üzerine de, "Filmindeki kurşunu gördüm ve ameliyatla çıkarılması gerektiğini söyledim. Bilgisayarda hastalıklara kod verilmiş. Yabancı cisim, menisküs yırtığı, dizin içindeki bir kemik kopuğu aynı grupta olduğundan diz içi bozuklukları olarak geçer bunlar. Bilgisayardan öyle çıkmıştır." savunmasını yaptı. Ancak hastane kaynakları, menisküs yırtığı ile ateşli silah yaralanmasına aynı kod verilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor.

E.A., durumu neden polise bildirmediği yönündeki soruya da çelişkili cevaplar verdi: "Haber vereceğimi bilmiyordum. Art niyetli bir şey yok, belki yoğunluktan olmuş olabilir." Hasta yakınlarının para verdiklerine dair iddialara ise, "Böyle bir şey yapacak olsam devletin kurumunda değil, başka yerde yapardım. Ben hastanede yöneticiyim, bu tür işlere başkaları girmesin diye çalışıyorum." karşılığını verdi. Öte yandan doktor E.A. ile başkasının adına kayıt yapan sağlık görevlisi hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim