• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır?

Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır?
Estetik ve güzellik uzmanı Meral Biçer, lazer epilasyon ve süreci hakkında bilgiler verdi...

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın, günümüzdeki en teknolojik ve en başarılı yöntemidir. Düşük enerjili lazer sistemleri ile, istenmeyen tüyler kalıcı olarak yok edilebilmektedir.  Lazer epilasyon dalga boyu; belli ışık kaynakları ile kıl köklerini tahrip eder ve kalıcı çözümler sağlar. Atışlar sayesinde lazer ışığı kıl köküne yoğunlaşır. Ardından da ısıya dönüşerek kıl köküne zarar verir. Bu aşamada deri ya da cilt herhangi bir şekilde zarar görmez.

İstenmeyen tüyler; her kadınlar, hem de erkekler için kötü bir estetik görünüme yol açmaktadır. Ağda, tıraş ya da diğer yöntemler geçici çözümler sunarken, lazer epilasyon yöntemi bu soruna kalıcı çözümler getirebilmektedir. Özellikle de teknolojik gelişimlerle desteklenen yeni nesil lazer sistemleri oldukça güvenli ve başarılı şekilde uygulanabilmektedir.

Lazer epilasyonda tedavi süresi

Lazer epilasyon seanslarının süresi; kişiden kişiye değişmektedir. Her kişinin tüy ve cilt yapısı farklı olduğundan bir kişide daha kısa seans sayısı yeterli olurken, diğer kişide cilt tipi ve kıl yapısı sebebiyle daha fazla seans yapılmasına ihtiyaç duyulabilir. Ancak genellikle lazer epilasyon için 6-8 seans yeterli olmaktadır.

Lazer epilasyon nasıl yapılır?

Lazer epilasyonda ilk olarak işlemin yapılacağı bölge temizlenmektedir. Ardından da bu alanda bulunan uzun tüyler kısaltılmaktadır. Daha sonra ise gerekli işlemler ve önlemler alınarak lazer tedavisine başlanmaktadır. Lazer ışınları; tüy köklerini hedef almaktadır. Bu sayede de güvenilir ve deneyimli ellerde uygulanan işlemlerde hiçbir şekilde deri zarar görmemektedir.

Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanamaz?

Lazer epilasyon kadın ve erkek herkese uygulanan bir yöntemdir. Ancak hamile anne adaylarına, sara hastalarına, tüy tipi lazer için uygun olmayan kişilere lazer işlemleri önerilmemektedir.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulandığında etkili oluyor mu?

Lazer epilasyon erkeklerde de oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle sırt, göğüs ve kaş arası gibi alanları tercih eden erkekler için de seans sayıları ve uygulanma biçimleri aynıdır.

Lazer epilasyon kimler tarafından yapılmalı?

Lazer epilasyonu uygulayan kişilerin bu konuda uzman ve deneyimli olması gerekmektedir. Aksi halde beklenmeyen olumsuzluklar söz konusu olabilir.

Kaynak: http://www.marmarahair.com/lazer-epilasyon-nedir-nasil-yapilir 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim