• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

LED ekranlar uyku bozukluklarını tetikliyor!

LED ekranlar uyku bozukluklarını tetikliyor!
Avrupa Birliği'nde uykusuzluk vakalarının her geçen gün arttığı, halkın yarısından fazlasının uykuya geçmekte zorlandığı ya da gece hiç uyuyamadığı belirtildi. Avrupa'da dinlendirici ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip kişi sayısının yüzde 20'yi geçmediği

AB desteğindeki Euronews'in Vinatier Hastanesi Uyku Araştırmaları Bölümü verilerine dayanarak verdiği habere göre, Avrupa ülkelerinde uykusuzluk sorunu ile mücadele edenlerin sayısında giderek artış kaydediliyor. 1991 yılından bu yana uyku psikiyatrı olarak çalışmalarını yürüten Dr. Alain Nicolas uyku bozukluklarının son yıllarda artış gösterdiğini bildirdi. Dr. Nicolas, son 30-40 yılda Avrupa'da uyku ilaçları geliştirildiğini, bu konuda farkındalık kazanıldığını ancak, uykusuzluk vakalarında artış görüldüğünü söyledi.

Dr. Alain Nicolas yeni teknolojilerde uyku bozukluklarını tetikleyen en önemli faktörün LED ekranlar olduğunu belirterek, "LED'in yaydığı mavi ışık biyolojik saatimizi etkiliyor. Uyku sürelerimizi değiştiriyor, gün doğumunun da uyanmamızda etkisi oluyor. Özellikle genç nüfusun her geçen gün daha geç yatağa girmesinin nedenlerinden biri bu durum" dedi. Uyku uzmanı, insan vücudunun gece ile gündüze göre hareket ettiğini, elektriğin icat edilmesi ile gece de çalışma olanağının ortaya çıktığını ifade ederken, gece uyananlara "Aslında en iyi şey; bir kaç kişinin uyguladığı gibi, kalkıp loş bir ışıkta bir kaç sayfa kitap okumaya çalışmak olmalı. 5 sayfa ya da bir bölüm okuduktan sonra uykumuz gelmeye başlar ve o an yatağa döndüğümüzde artık uyumaya hazırızdır. Yatak odalarına kesinlikle televizyon koymamak gerekir" önerilerinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2853 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim