• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Medical Park, tıp öğrencilerine kapılarını açtı

Medical Park, tıp öğrencilerine kapılarını açtı
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile anlaşmaya varan Medical Park Hastaneler Grubu, tıp öğrencilerine alanlarında pratik yapma imkânı sağlayacak.

Bünyesinde 9 bin çalışanı bulunan Medical Park Hastaneler Grubu, sağlık sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla tıp fakülteleriyle işbirliğine (afiliasyon) gidiyor. Bu alandaki ilk girişimi Medical Park İzmir Hastanesi ile İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında gerçekleştiren grup, bu sayede tıp fakültesi öğrencilerinin pratik beceri kazanmaları ve genel hasta profiliyle karşılaşmalarına yardımcı olacak. İşbirliğiyle ilgili olarak Medical Park Hastaneler Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Oya Gürkaya, "İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile başlattığımız afiliasyon çalışması kapsamında 2012 - 2013 akademik yılında ilk öğrencilerimizi alacağız. Türkiye'nin en büyük sağlık zincirlerinden biri olarak sağlık sektörüne nitelikli doktor ve hemşire yetiştirmek için çalışacağız" diyor. Türkiye'de sağlık sektöründeki kalifiye eleman özellikle de hemşire sorununun yeni okulların açılması ve mevcut okulların eğitim kalitesini bozmayacak oranda kontenjanlarını artırmalarıyla çözülebileceğini söyleyen Gürkaya, "Üniversiteler, bu işin liderliğini üstlenmiş özel sağlık hizmeti veren kuruluşlarla işbirliği içinde olmalı, sektörün güncel gerekliliklerini ve teknolojik gelişimini takip ederek eğitim programlarını bu doğrultuda şekillendirmeli" diyor.

Arz talebi karşılamıyor
Yeterli sayıda hemşire bulunmamasının arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını dile getiren Gürkaya, "Sağlık, son birkaç yıldır ülkemizdeki en hareketli sektörlerden birisi. Yurtdışından da gelen yatırımlarla birbiri ardına özel hastaneler açılıyor. Sağlık turizmi, evde bakım hizmetleri gibi yeni hizmet alanları da sektörün hızla gelişmesinde önemli itici bir güç. Bu nedenle hemşire ihtiyacı bu hızlı büyümeye paralel olarak artıyor; ancak mevcut arz bu ihtiyacı karşılamaya yetmiyor" şeklinde konuşuyor. Medical Park Hastaneler Grubu'nun kalifiye hemşire ve sağlık elemanı yetiştirme konusuna önem verdiğini vurgulayan Gürkaya, ekibe yeni katılan tüm çalışanları oryantasyon ve işbaşı adaptasyon programlarıyla yetiştirdiklerini belirtiyor. Gençlerin yüksek lisans programlarına katılmalarına destek olmak amacıyla hazırladıkları bir projeleri de olduğunu ifade eden Gürkaya, hemşire ve sağlık elemanlarını alanlarıyla ilgili meslek içi eğitimlerle desteklediklerini, kongre, seminer ve kurs programlarına katılmalarına imkân sağladıklarını söylüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3152 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim