

Medula ağında arıza
Sistemdeki sorundan dolayı muayene olamayan hastalarla hastane yönetimleri arasındaki tartışmalar, doktorları da isyan ettirdi. SGK’nın özel ve devlet hastanelerindeki işlemlerin yürütülmesi için kullandığı Medula Bilgisayar Ağı, dün arıza yaptı.
Tedavi, muayene gibi nedenlerle hastanelere başvuran onbinlerce hasta sistemin çalışmaması nedeniyle mağdur oldu. Muayene olamadığı için hastane yetkilileriyle tartışmaya giren hastaları, hekimler sakinleştirmeye çalıştı.
Dün sabah erken saatlerden itibaren binlerce şikayet alan SGK yetkilileri arızanın giderilmesi için büyük bir çaba gösterildiğini, sistemin işler hale gelmesi için gerekenlerin yapıldığını belirtti.
Türkiye’deki tüm hastaneler, Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki hastalarına ilişkin her türlü provizyon, ücretlendirme ve tahakkuk işlemlerini, Medula Bilgisayar Ağı üzerinden yürütüyor.
Tüm işlemleri yapıyor
Medula Bilgisayar Ağı sistemiyle Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlanılarak, tüm işlemler entegre ve eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Sistem arıza yaptığındaysa, hastaların kayıtları, muayene giriş-leri, ilaç ve tedavi giderlerine ilişkin her hangi bir işlem de gerçekleştirilemiyor.

3- Sonradan provizyon alır ve paranızı devletten zaten alırsınız.Dolayısıyla para kaybınız zaten yok.
4- Çok ufak 1-2 hasta kaybınız olsa bile bırakında şu hayatta sağlığı bozulmuş insanlara bir faydanız olmuş olsun.Sadaka niyetine geçer.
v.s.eee. Daha ne istiyorsun.Hadi artık problemin değil çözümün parçası ol.
İşte Çözüm : Eğer Medula sistemi arıza yaparsa, yönetici olarak işe el koyar ve talimat verirsiniz.Hasta kabul elemanları talimatınız üzerine hastaları medula sisteminden onay almadan polikliniklere gönderir.
Bu durumda ;
1- Hastayı mağdur etmezsiniz.
2- Kayıplarınız yüksek oranda olmaz.Çünkü ...


Facebook
Google
Yahoo
Digg
Del.icio.us
Twitter
FriendFeed
MySpace










