• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

MEDULA Kullanım Kılavuzu güncellendi-10.04.2015

MEDULA Kullanım Kılavuzu güncellendi-10.04.2015
Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası tarafından Medula Web Servisleri "MEDULA Kullanım Kılavuzu V 3.1.0 (10.04.2015)" güncellemesi yayımlandı.

Değişen Bölümler 
Versiyon: 3.1.0
Yayınlanma Tarihi:  10.04.2015

► 20.04.2015 tarihinden sonra Medula Hastane üzerinden, günün tarihinden en fazla 105 gün geriye dönük raporların kaydedilmesine izin verilecektir. 105 günden daha önceki raporların kaydedilmesine izin verilmeyecektir.

YOĞUN BAKIM MEDULA DÜZENLEMELERİ

Bilindiği üzere yoğun bakım işlemleri Sağlık Uygulama Tebliği’nin “2.4.4.H” numaralı “ Yoğun bakım tedavisi” başlıklı maddesi ve ilgili hükümler doğrultusunda yürütülmektedir. Bu hükümler çerçevesinde;

Yoğun bakım ilk günü;

► Takip tipi yoğun bakım olan takibin ilk alındığı gün

Yoğun bakım ara günü/günleri;

► Yoğun bakım ilk günü ile yoğun bakım son günü arasında bulunan gün/günleri

Yoğun bakım son günü;

Yoğun bakım takibinden sonra alınan ve takip tipi yoğun bakım olmayan (tedavi tipi diyaliz ve plazmaferez hariç) takibin günü (bağlı ya da değil), Yoğun bakım takibinden sonra hiçbir takip yoksa taburcu yapılan günü

Yoğun bakım tedavisi verilen günler için takip tipi yoğun bakım olan takip alınacaktır. Yoğun bakım tedavisi verilmeyen günler için ise takip tipi yoğun bakım olmayan takip alınacaktır.

Yoğun bakım ilk günü

Hizmet başına ödeme yöntemiyle gönderilebilir.

Yoğun bakım ara günü/günlerinde;

Ek-2/C yoğun bakım işlem kodlarından biri, EK-2/B de yer alan yoğun bakım işlem kodu veya diğer yatak işlemlerinden birisi her bir gün için bir adet olmak üzere gönderilebilir. Sistem tarafında zorlama yoktur.

EK-2/C Listesinde yer alan A, B, C grubu işlem varsa bu işlemlerin EK-2/B karşılığı yoğun bakım takibi içerisinde gönderilebilir.

A, B, C grubu işlem varsa bu işlemlere ilişkin tıbbi malzeme faturalandırılmasına sistem izin vermektedir. Bu işlemler yok ise takip içerisinde tıbbi malzeme faturalandırılmasına izin verilmez.

EK-2/C Listesinde yer alan D, E grubu işlemin EK-2/B karşılığı yoğun bakım takibi içerisinde gönderilebilir ancak hem fiyat “0” TL olarak dönüş yapılır hem de beraberinde tıbbi malzeme faturalandırılmasına izin verilmez.

Yoğun bakımdaki hastalara uygulanan hemofiltrasyon, plazmaferez tedavileri (aynı ya da bağlı takip ile), prematüre retinopatisinde lazer tedavisi SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan işlem puanı ve o işleme ilişkin ayrıca faturalandırılabilecek tıbbi malzeme bedelleri ile hemodiyaliz tedavisi(akut böbrek yetmezliği n17 tanısında aynı takip içerisinde, diğer tanılarda tedavi tipi diyaliz olarak bağlı takipte) SUT eki EK-2/C Listesinde yer alan işlem puanı üzerinden ayrıca faturalandırılabilecektir.

“Trombosit süspansiyonu” ve “aferez trombosit” bedelleri ile aferez trombosit işlemine ilişkin SUT’ta belirtilen faturalandırılabilecek tıbbi malzeme bedelleri de ayrıca faturalandırılabilecektir.(aynı takipte ya da tedavi tipi plazmaferez olan bağlı takipte)

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı) tarafından temin edilen Botulismus Polivalan Antiserumu (Tip A, B ve E), ATC kodu “B01AC, B01AD, R07AA” olan ilaçların parenteral formları ile immünsuprese veya immün yetmezliği olan hastalarda ATC kodu “J02AA, J02AC, J02AX” olan ilaçların parenteral formları, ayrıca faturalandırılabilecektir.

Yoğun bakım son günü

Hizmet başına ödeme yöntemiyle gönderilebilir.  

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 27017 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim