• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Mehmet Müezzinoğlu, Denizli’de Hastane Açtı

Mehmet Müezzinoğlu, Denizli’de Hastane Açtı
Müezzinoğlu ve Zeybekçi, Denizli’nin Çameli ilçesinde, 27 yataklı devlet hastanesinin temelini atarak, Acıpayam ilçesinde devlet hastanesine ziyarette bulundu.

Müezzinoğlu ve Zeybekçi, Denizli’nin Çameli ilçesinde, 27 yataklı devlet hastanesinin temelini atarak, Acıpayam ilçesinde devlet hastanesine ziyarette bulundu. Ardından günde 1500 hastaya hizmet verecek olan Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılış törenine katıldı. Son olarak iki Bakan’ın katıldığı törende Denizli’nin Çivril ilçesine yapılacak 100 yataklı devlet hastanesinin temeli törenle atıldı. Sağlık tesisi, bir yılda tamamlanacak ve 22 milyon liraya mal olacak.

Denizli’nin Çameli ilçesine inşa edilecek devlet hastanesinin temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta sessiz devrim gerçekleştirildiğini belirtti.

Müezzinoğlu, "Türkiye, dünyanın örnek gösterdiği sağlık dönüşümünü başardı. Türkiye’nin her köşesinde 36 bin yatak kapasiteli 226 hastanemizin inşaatı devam ediyor. İnşallah 1-2 ay içinde Denizli’de bin yataklı şehir hastanesinin de temelini atacağız" dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekçi de hastane projesinin, Çameli’ndeki kurumların örnek işbirliğiyle başlatıldığını söyledi. Zeybekçi, "Milletin huzuruna 3 basit altın kuralla çıktık. Her zaman doğruyu söyleyeceğimiz, verdiğimiz sözleri canımız pahasına tutacağımız ve emanete hıyanet etmeyeceğimiz sözünü verdik. Bu altın kurallardan hiç sapmadık" diye konuştu.

İki bakan helikopterle Acıpayam İlçesi’ne geçerek burada geçen yıl açılan 100 yataklı Acıpayam Devlet Hastanesini ziyaret etti. Burada hastalarla, doktorlarla ve sağlık çalışanlarıyla sohbet eden iki bakan daha sonra yine helikopterle Denizli’ye gelerek Denizli kent merkezindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı.

“Almanya'ya hastane yapacağız”

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünyanın birçok yerinde hastaneler yaptıklarını ifade ederek, "Somali’de, Pakistan’da hastanelerimiz var. Kırgızistan’da yaptık. Şimdi de Almanya’da yapacağız. Bayrağımız dalgalanıyor." ifadelerini kullandı.

Diş hastanesini gezen Bakan Müezzinoğlu, diş muayenesi oldu. Koltuğa oturan Müezzinoğlu, bir diş hekimine dişlerini gösterdi, bakanın dişlerinin sağlıklı olduğu doktor tarafından belirtildi.

“12 yıldır gece gündüz çalışıyoruz”

Son olarak Çivril Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Müezzinoğlu; “12 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Arkamızda çil çil eserler bıraktık. Yollarıyla, hava alanlarıyla, tünel geçitleriyle, tüp geçitleriyle, denizin altı, dağın ortası hiç fark etmiyor. Amaç bu millete hizmet. Daha iyisini, daha gelişmişini yapacak, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki seviyeye milletimizi mutlaka ulaştıracağız. Bu milleti Almanya’yı, İngiltere’yi örnek gösteren değil, ‘orada varmış’ diyen değil, ‘benim ülkemde de var, benim ilimde, ilçemde de var; gelsinler, onlar buraya baksınlar’ diyeceğimiz noktaya inşallah taşıyacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından temeli atılan Çivril Devlet Hastanesi, 15 bin 833 metrekare kapalı alana ve 22 milyon liraya mal olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3342 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim