• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Memurların askerlik talebi "Askerlik süreleri emekliliğe bedelsiz yansıtılsın"

Memurların askerlik talebi "Askerlik süreleri emekliliğe bedelsiz yansıtılsın"
Memurlar Askerlik Sürelerinin Emekliliğe Bedelsiz Yansıtılması İstiyor. Askerlik borçlanması olarak ödenen yaklaşık 5 bin lira alınmasın.

Türk Sağlık-Sen askerlik görevini yapan memurların askerlik sürelerinin 4 bin 500 TL ve 5 Bin TL arasında değişen ayrıca bir prim ödemeden emekliliğe dahil edilmesi için Milli Savunma ve Maliye Bakanlığı’na başvuru yaptı.

Yapılan başvurularda gerek memuriyeti sırasında askere gidenlerin, gerekse askerlikten sonra memuriyet başlayanların askerlikte geçen sürelerinin memuriyet derece ve kademelerinde değerlendirildiği belirtilerek bu açıdan askerlik hizmetinin de memurluk olarak görüldüğüne dikkat çekildi.

Başvuruda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna göre askerliğini erbaş, er ve yedek subay olarak yapan memurların aylıksız izinli sayıldığı belirtildi.

Kanuni bir mükellefiyet olarak yapılan vatan hizmetinde geçen süre zarfında çok cüz’i bir harçlık hariç er ve erbaşlara herhangi bir ücret ödenmemesine rağmen bu zaman zarfı için yüklü bir miktar prim ödemek şartı ile emeklilik süresine esas olarak kabul edildiğine dikkat çekildi.

Başvuruda ayrıca yedek subay olarak vatani görevini yapanlardan emeklilik kesinti yapılması nedeniyle askerlik sürelerinin emeklilik süresinin hesabında dikkate alındığı belirtilerek bu durumun Anayasanın kanun önünde eşitlik hükmüne aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Başvuruda yer verilen yasal gerekçelerin göz önüne alınarak bir an önce hukuki çalışmanın başlatılarak memurlardan askerlik hizmetini er/erbaş olarak yapanların askerlik süresini kapsayacak şekilde ayrıca bir prim ödemeden hizmet sürelerinin emeklilik sürelerinin hesabında esas alınması istendi.

Kahveci: Memurların Bedelli Talebi Askerlik Süreleri Emekliliklerine Bedelsiz Yansıtılmasıdır

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Askerlik hizmeti hukuki açıdan bir kamu hizmeti olarak değerlendiriyor. TBMM’den çıkacak yasal düzenleme ile 30 bin lira verenler hiç askerlik yapmadan askerlik hizmetini yapmış sayılacak. Askerliğini er veya erbaş olarak yapan memurlarımız ise askerlik hizmetinin emekliliğe yansıması için yaklaşık 4 bin 500 TL ile 5 Bin TL arasında para ödüyorlar, bir bedel veriyorlar. Bedelli askerliğin hayata geçeceği şu günlerde memurlarında bedelli talebi askerlikte geçen sürelerinin kendilerinden bir bedel alınmadan emekliliklerine yansıtılmasıdır.Umarız başvurumuz bir karşılık bulur ve memurların isteği yerine gelir.” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2723 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim