• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Metabolik sendromu kırmanın yolu var

Metabolik sendromu kırmanın yolu var
Metabolik sendrom hastalığının tedavisiyle ilgili yapılan bir araştırma, bel ve karın bölgelerindeki yağları lazer lipoliz ve liposuction yöntemiyle alınan hastaların yüzde 70’inin içine düştükleri depresyon ve kısır döngüyü kırdığını ortaya koydu.

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin yaptığı araştırma sonuçlarının, ülkemizde her üç kişiden birini tehdit eden metobolik sendrom hastalığıyla mücadelede önemli bulgular sunduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Türkaslan, TÜİK’in 2010 Yılı Türkiye Sağlık Araştırmaları’nda obezitenin en büyük sorun olarak karşımıza çıktığını belirterek, “Nüfusumuzun 15 yaş ve üstünün yüzde 17’si obez, yüzde 33’ü ise fazla kilolu. Obez ve fazla kiloluların yüzde 50.5’ini erkekler, yüzde 49.4’ünü kadınlar oluşturuyor. Metabolik sendrom hastalığı hareketsiz ortamlarda, masa başında, düzensiz beslenen ve stres altında çalışanlarda daha sık görülüyor. İleri yaşlarda kalp ve şeker hastalığına, hipertansiyona, erken yaşlanmaya yol açabilmektedir” diye konuştu.

30-40 YAŞLARI ARASINDA YAĞLANMA BAŞLIYOR
Bel ve karın bölgesindeki yağlanma ve sürekli açlık hissiyle kendini gösteren bu hastalığın modern yaşamı gittikçe daha fazla tehdit etmeye başladığını vurgulayan Doç. Dr. Türkaslan, hastalığın tedavisine yönelik Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin Eylül 2011’deki bülteninde yayımlanan araştırma sonuçlarının, yağ aldırmayla sağlanan estetik düzelmenin hastanın özgüven ve motivasyonunu arttırdığını belirtti. Araştırmada, liposuction ve lazer lipoliz ile yapılan estetik müdahaleyle, hastaların trigliserit ve kan kolesterol seviyelerinde ciddi düşüşler yaşandığının da ortaya konulduğunu belirten Doç. Dr. Türkaslan, “Bel ve karın bölgesinde oluşan bölgesel yağ artışının hastalığı şiddetlendirici etkisi artık net bir şekilde ortaya konulmuştur. Özellikle erkeklerde 30-40 yaşlar arasında karın ve bel bölgesinde ülkemizdeki beslenme alışkanlıkları nedeniyle sıkça bölgesel yağlanma oluşmaktadır. Ailesel yatkınlık da varsa, diyet ve egzersiz dahil diğer yöntemlerden sonuç alınamıyor” diye konuştu.

LAZER LİPOLİZ İLE METOBOLİK SENDROM FRENLENEBİLİYOR
“Bu yağlardan kurtulmak mümkün mü?” sorusuna açıklık getiren Doç. Dr. Türkaslan şunları söyledi: “Yağ aldırma işlemleri artık estetik amaçlarla değil, sağlığımız için de kullanılıyor. liposuction, yani yağ aldırma işlemiyle bel ve karın bölgesindeki yağlar alınarak bölgesel zayıflama gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca son yıllarda geliştirilen lazer lipoliz yöntemi ile bölgesel yağ birikimleri ameliyata gerek kalmadan yok edilebilmektedir. Bu uygulamada lazer enerjisi deri altına çok ince fiber kablo ile nakledilerek ışık enerjisi termal enerjiye çevrilmektedir. Böylece yağ hücreleri adeta oldukları yerde patlatılmaktadır. Lokal anestezi ile kolay uygulanabilir bir işlemdir. Daha hızlı iyileşme ile sosyal hayata hızlı dönüş sağlanmaktadır.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim