• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Meydanları doldurup haklarını aradılar

Meydanları doldurup haklarını aradılar
KESK'e bağlı kamu çalışanları dün ülke çapında 'iş güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık, güvenli çalışma ortamı, sağlık hakkı için' iş bıraktı....

KESK'e bağlı kamu çalışanları dün ülke çapında 'iş güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık, güvenli çalışma ortamı, sağlık hakkı için' iş bıraktı. Okullar, hastaneler, devlet daireleri boşaldı. Doktoru, öğretmeni, memuru sokakları, meydanları doldurdu, sesini duyurdu

KESK'e bağlı kamu çalışanları dün yurt genelinde iş bıraktı. Eyleme, başta Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya, Diyarbakır olmak üzere il ve ilçelerden geniş katılım oldu. Ankara'daki eylem için KESK üyesi çalışanlar öğlen saatlerinde Ankara Kolej meydanında toplandı. 30'a yakın CHP ve BDP milletvekilinin de katıldığı eyleme, STK ve emek örgütleri de destek verdi.
EN UZUN GECENİN ARDI
Ziya Gökalp Caddesi'ndeki eylemde, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, grev otobüsü üzerine çıkarak bir konuşma yaptı.
Özgen, AKP hükümetini son kez uyardığını belirterek, 'Emek düşmanı politikalardan vazgeçin! Uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla sahip olduğumuz grevli toplu sözleşme hakkımızı tanımak zorundasınız! Taleplerimize olumlu yanıt alamazsak, bizi çok daha kararlı olarak karşınızda bulacaksınız' dedi.
Özgen şunları kaydetti: 'Yaratmak istediğiniz korku imparatorluğuna teslim olmayacak; emeğin, eşitliğin, adaletin ve barışın safında olmaya devam edeceğiz! Bugün 21 Aralık. En uzun gecenin en kısa gündüzün yaşandığı gün. Bugün karanlık her zamankinden daha erken çökecek. Gece her zamankinden daha uzun sürecek. Ama inanın yarın aydınlığa daha fazla yakınlaştığımız bir gün olacak. Çünkü bizler biliyoruz ki, karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın da en yakın olduğu zamandır.'
KESK'in çağrısı İstanbul'da da yankısını buldu. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan gruplar, Millet Caddesi'nde buluşarak Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü. Çoğunluğu sağlık çalışanı olanı kamu emekçileri hükümetin sağlık politikalarını protesto etti.
BİR TEK ACİL SERVİSLER ÇALIŞTI
Yürüyüş sırasında yol trafiğe kapanınca toplu taşıma araçları tramvay yolunu kullanarak seferlerine devam etti.
İş bırakma eylemi nedeniyle hastanelerin acil servisleri dışında vatandaşa sağlık hizmeti verilmedi. İş bırakma eyleminin önceden duyurulması ve randevusu olan hastaların önceden bilgilendirilmesi nedeniyle polikliniklerde sıkıntı yaşanmadı.

Çelik'ten müjde var
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun Taslağı'nın bu hafta Meclis'e göndereceklerini açıkladı. Çelik, taslağının halen Bakanlar Kurulu'nda olduğunun hatırlatılması üzerine ''Bu akşam (dün akşam) hükümet üyeleriyle nihai bir görüşme yaparak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun Taslağı ile 2821 sayılı İş İlişkileri Kanunu Taslağını bu hafta meclise göndereceğiz''dedi.

Raşit AYDOĞAN - Cem TÜRKEL - Mete YILMAZ - Eylül AKDENİZ - Seyfettin METE - Ender TÜRKKAN - Seyfullah SOLAK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim