• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

Müeezinoğlu: Eşrefpaşa Hastanesi'ni bize verin

Müeezinoğlu: Eşrefpaşa Hastanesi'ni bize verin
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün geldiği İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederken, Büyükşehir Belediye tarafından işletilen Eşrefpaşa Hastanesi konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün geldiği İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederken, Büyükşehir Belediye tarafından işletilen Eşrefpaşa Hastanesi konusunda da önemli açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu, "Başkan bugün versin biz yarın işletmeye başlarız. Herkes alanındaki işi iyi yapsın. Belediye hastaneleri var. İstanbul'da da var. Sağlık işletmeciliği yaparak, lüzumsuz yere yıpranırlar. Tüm sıkıntılar onlara gitmeye başlar. Herkes işini iyi yapsın" dedi. Müezzinoğlu, İzmir'in hekim açığının en az olduğu ikinci il olduğunu belirterek, "Ama bugün elimde yeterli hekim olsa İzmir'e de 2-3 binini gönderirim" dedi. Sağlık Bakanı, Bayraklı'daki sağlık kampusünün son aşamada olduğunu, Yenişehir'de yapılacak yeni hastanenin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

"Öncü olacak"
Müezzinoğlu, basın mensuplarının vatandaşların hastanelerde sıkıntı yaşadığı, yeterli sağlık hizmeti alamadığı yönündeki eleştirilerini iletmesi üzerine bardağın boş değil dolu tarafına bakılmasını istedi. "Arkadaşlar, bardağın boş tarafından bakmaya devam edersek kamuoyunu sıkıntıya yönlediririz. Dolu kısmını nasıl doldururuz diye bakmak lazım. Şu anda Türkiye'de 75 milyon vatandaşın memnuniyetini yüzde 75'ten yüzde 80'e taşımaya çalışıyoruz ki 10 yıl önce bu rakam yüzde 36 idi" dedi.

Türkiye'deki temel sorunun doktor ve hemşire açığı olduğunu ifade den Müezzinoğlu, AK Parti İzmir il Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Ziyarette Balkan göçmeni olan, son genel seçimlerde CHP'den milletvekili aday adayı olan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı AK Parti'ye geçti. Müezzinoğlu "İzmir'in önümüzdeki süreçte sağlıkta serbest bölge anlayışında öncü bir rol üstlenmesini arzu ediyorum" dedi.


Anne sütü bankası ertelendi
Öte yandan Türkiye'de ilk defa İzmir'de kurulacak "anne sütü bankası"nın açılışı ertelendi. Dün Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde projeyle ilgili yapılan çalışmaları inceleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, projenin altyapısı henüz hazır olmadığı için açılışı yapmadı. Bakan Müezzinoğlu, anne sütünün bilimsel anlamda ailenin gen yapısını taşıdığını ve bu durumdan kaynaklanan hukuki sorunlar yaşanabileceğini belirterek, "Hukuki ayağını ve kayıt sistemini de güçlendirmek için bir sürece ihtiyacımız var" dedi.

Onur Çakır/Yeni Asır

Bu haber toplam 3803 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim