• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 15 °C

Müezzinoğlu: "Alkol yasağı yok, düzenleme var"

Müezzinoğlu: "Alkol yasağı yok, düzenleme var"
"Edirne’den İstanbul'a 1453 Fetih Etkinlikleri"ne katılmak üzere Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, parti binasında yaptığı açıklamada, alkol yasağının söz konusu olmadığını belirterek,...

Bakan Müezzinoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anayasamızın 58’inci maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri, gençliğini kötü alışkanlıklardan, alkolden, uyuşturucudan korur ve korumak ile sorumludurlar. Ülkemizde alkol kullanma yaşının 14 yaşına indiği yönünde elimizde veriler var. Kanser ve kronik hastalıklarda en önemli etkenlerin başında, tütün mamulleri, alkol ve tuz kullanımı geliyor. Dolayısıyla toplumu bilinçlendirmek zorundayız. Yoksa trafik kazalarında her yıl 5 bin 500 vatandaşımızı kaybediyoruz. Bu kaza unsurları arasında alkol kullanımı 3’üncü sırada yer alıyor. 14 yaşındaki çocukların yasal olmayan şekilde, 16 yaşındaki çocukların da yasal bir şekilde alkol tüketim ve pazarlama merkezlerinde çalıştırıldıklarını tespit ettik. Bunlarla ilgili yapılan düzenlemelerde, alkol yasaklamak veya özel hayata müdahale olarak düşünülürse bu önyargıdır. ABD'de 21 yaşından önce hiç kimseye alkol satışı yapılmaz. Biz bunu 18 yaş olarak belirledik. Alkol satışı büfelerden ve satış merkezlerinden akşam saat 22.00 ile sabah 06.00 arasında yapılmayacak. Meyhane gibi yerlerde bu söz konusu değil, ama büfe gibi yerlerden dışarı satış olmayacak" diye konuştu.

"BENZİN İSTASYONLARINDA ALKOL SATILMAYACAK"

Yeni yapılan düzenleme ile benzin istasyonlarında alkol satışının olmayacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Yapılan kazalarda görüyorsunuz; araçların içinden alkol şişeleri ya da kutuları çıkıyor. Biz toplumumuzu hem sağlık açısından korumak zorundayız; hem de toplumsal güven ve huzur açısından da bir düzen getirmemiz lazım. Her hadisenin düzeni ve kuralları olduğuna göre, dolayısıyla alkol tüketiminin de bir kuralları, silsilesi olması lazım. Medeni ülkelerde toplumun, hele hele çocukların huzuru, güveni ve alışkanlıkları söz konusu olduğunda, gelişigüzelliğe müsaade edilmez. Bu sabah yaptığımız torba yasasının içinde bu çalışmalar da vardı” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Edirne İşadamları Derneği yönetimi, günün anısına Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na hediye verdi. Müezzinoğlu parti ziyaretinin ardından, "Edirne’den İstanbul’a 1453 Fetih kutlamaları" etkinliğine katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim