• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Müezzinoğlu 'Doktorlar daha fazla çalışacak'

Müezzinoğlu 'Doktorlar daha fazla çalışacak'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hekimlerimiz ve sağlık hizmetinde görev yapan çalışanlarımız çok daha fazla çalışarak, azami düzeyde, kimseyi mağdur etmeden maksimum hizmet için çalışacaklar” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hekimlerimiz ve sağlık hizmetinde görev yapan çalışanlarımız çok daha fazla çalışarak, azami düzeyde, kimseyi mağdur etmeden maksimum hizmet için çalışacaklar” dedi.

Müezzinoğlu, Ankara'dan İstanbul'a giderken uçakta, soruları yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, “Hekimlerimiz ve sağlık hizmetinde görev yapan çalışanlarımız çok daha fazla çalışarak, azami düzeyde, kimseyi mağdur etmeden maksimum hizmet için çalışacaklar” diye konuştu.

Doktorların medeni ve insani koşullarda; ideolojik ve siyasi yaklaşımlardan uzak görev yapması gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu, şunları söyledi: Bugüne kadar ne yazık ki bazı hükümetler döneminde bu ideolojik yaklaşımları sağlık alanında da yaşadık, ancak Ak Parti hükümetlerinde kesinlikle siyasi yapılanmaya, ideolojik tartışmalara izin vermedik. Aslında doğru olan da etik olan da budur, çünkü halka sağlık hizmeti veriyorsunuz.

DOKTOR ÜCRETLERİ

Doktor ücretlerine yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise Müezzinoğlu, “Döner sermaye ve performans sistemiyle doktorlarımızın maaşlarında iyileştirme mümkün. Özlük haklarında birtakım iyileştirmeler de söz konusu. Maliye Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla çalışmalarımız var” karşılığını verdi.

'HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE KARŞIYIZ'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili de “Hekime, hemşireye, sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasına, tatsız olaylara karşıyız. Hekim doğru, eksiksiz hizmet verirken 'psikolojik korku' yaşamamalıdır” dedi.

Müezzinoğlu, “Hekimin yaşadığı şiddetin bedelini vatandaş öder. Dolayısıyla hekime karşı şiddete yine vatandaş engel olmalı, tavır göstermelidir. İlk tavır yine vatandaştan gelmelidir. Hekimle hasta arasına güvenlik güçleri girmemelidir. Şiddet olayında ilk müdahale vatandaştan gelmelidir. Güvenlik güçlerinin müdahalesi, polis müdahalesi olacak iş değil” ifadelerini kullandı.

Hekimlere yönelik şiddet olaylarında medyaya da büyük sorumluluk düştüğüne dikkati çeken Bakan Müezzinoğlu, “Medya sağlık haberlerinde çok dikkatli olmalı” diye konuştu.

Sıfır hatanın 125 bin doktorun hizmet verdiği bir ülkede mümkün olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Doktorundan hemşiresine, sağlık personeline kadar her gün yaklaşık 70 milyonun üzerinde insana hizmet veriliyor. Bir doktor ortalama günde 50 işlemle karşılaşsa milyonlarca insanın işlemiyle muhatap olsa hata olmaması düşünülemez. Her gün 500 milyon işlemin yapıldığını varsayarsak bu ortamda hata olabilir. Bu durumda Hasta Hakları Kurulu, hukuk var, hasta haklarıyla ilgili kurumlar var, vatandaş bir sorunla bir aksaklıkla karşılaştığında hakkını arayacağı yerler var” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, her koşulda haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşın hakkını araması gerektiğini anlatarak, "Ancak doktora, hemşireye, sağlık çalışanına fiziki şiddet olayları bizi üzüyor, halkımızı üzüyor, motivasyonumuzu kırıyor. Bunun bedelini vatandaş ödüyor. Medyadan, kamuoyundan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Türk vatandaşları en iyi, en lüks hizmeti hak ediyor. Tüm çalışanlarımızla, tüm gücümüzle, özveriyle hizmet vermeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim