• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Muzaffer Kuşhan'a meslekten 15 gün men!

Muzaffer Kuşhan'a meslekten 15 gün men!
Zayıflama Kliniği'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Dila Kurt'un ailesinin İstanbul Tabip Odası'na başvurusu sonuç verdi.

Bundan 3 yıl önce Muzaffer Kuşhan'ın Zayıflama Kliniği'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Dila Kurt'ın ailesinin İstanbul Tabip Odası Başkanlığı'na yaptığı başvuru sonucu, Kuşhan'a 15 gün geçici meslekten alıkoyma ve 1564 TL para cezası verildi.

Dila Kurt'un annesi Halime Şule ile babası Ahmet Kurt, İstanbul Tabip Odası Başkanlığına 2009 yılında yazılı başvuruda bulunarak, Kuşhan'ın cezalandırılmasını istemişti. Buna istinaden İstanbul Tabip Odası, karar aldı.

Kararda, zayıflama işlemlerinin tıbbi bir işlem olduğu, bu nedenle standartları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen donanım ve kadro ile faaliyette bulunulması gerektiği, ancak soruşturma konusu olan mahallin, sağlık ruhsatının bulunmadığı gibi, yapılan işleme uygun kadronun da ilgili yerde görevli olmadıkları, zayıflama merkezi olarak lanse edilen ve kamuoyunca bilinen yerin bölge kolluk kuvvetlerinden 'yataklı kurum' olarak ruhsatlı olduğu, sağlık merkezi ruhsatı almadan ve gerekli asgari kadro görevlendirilmeden başta obez kişilere yönelik olmak üzere zayıflama programı uygulanmasının kusurlu olduğu belirtildi.

Ayrıca karar dilekçesinde, zayıflama merkezin yapı ve donanım olarak niteliğinin Dila Kurt'un kilo vermesine uygun bir sağlık merkezi niteliğinde olmadığı, yetersizliklerin Dila Kurt'un ölüme giden süreçte bir neden olduğu, tüm yetersizliklere rağmen adı geçen merkezde riski yüksek obez kişilere zayıflama programı uygulayan ve uygulatan, bu süreçte kişilerin sağlık takibini yapmayan Muzaffer Kuşhan'ın kusurlu olduğu anlaşılarak geçici olarak 15 gün meslekten alıkoyma cezasıyla, 1564 TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildiği ifade edildi.

CEZA KESİNLEŞMİŞ DEĞİL
Konuyla ilgili HABERTURK.COM Sağlık Haberleri Servisi'ne açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu şunları söyledi:

"Bu karar İstanbul Tabip Odası'nın Onur Kurulu'nun kararıdır. Muzaffer Kuşhan'ın Yüksek Onur Kurulu'na itiraz hakkı var. Bu verilmiş olan 15 günlük meslekten men etme ve 1564 TL para cezası kesinleşmiş bir ceza değil. Bizim ömür boyu meslekten men etme yetkimiz yok. Şu anda işleyen bir hukuki süreç var. Dila Kurt'un ailesi İstanbul Tabip Odası'na şikâyet etmiş ayrıca hukuki olarak dava açmış. Davası sürüyor. Bu hukuki sürecin İstanbul Tabip Odası ile ilgisi yok. Kurt'un ailesi, durumu bize anlatarak başvuruda bulundu.

"BUNA BENZER BİR OLAY YAŞANIRSA BİR ÜST CEZA UYGULANIR"
"Eğer Kuşhan, bu karara itiraz ederse konu Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'na gidiyor. Bu kurulu, hukuki süreçteki Yargıtay gibi düşünebilirsiniz. Eğer Yüksek Onur Kurulu'ndan karar çıkarsa kişi 15 gün men edilir. Eğer buna benzer bir durum daha yaşanırsa bir üst ceza uygulanır.

Eğer cezası Yüksek Onur Kurulu tarafından da benimsenirse Sağlık Bakanlığı'na bildirilir. Muayenehane kapatma kısmını onlar yapar. Kişisel mağduriyetlerle ilgili kararları da mahkemeler verir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim