• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Ne kadar seks yapmak normal?

Ne kadar seks yapmak normal?
Bunun bir standardı var mıdır? Enteresan sorulara, bilimsel yanıtlar...

Bunun bir standardı var mıdır? Enteresan sorulara, bilimsel yanıtlar...

Örneğin siz haftada 1 ya da 2 defa seks yapmak istiyorsunuz ancak partneriniz 2 haftada bir kez ya da daha uzun süre aralıklarla sizinle olmak istiyor. Yani genel olarak bunun gibi farklı seks istekleriniz var ve bu sizin ya da partnerinizin sekse karşı ilginizi kaybetmenize neden olabiliyor. Burada probleminiz farklı seks istekleri değil zamanla normal anlamda seks yapamamaya kadar gidebilir. Bunun nedeni, eşinizin yeni doğum yapması, birlikte çalışıyorlarsa iş sorunları, yakın birini kaybetme, iş değiştirme gibi farklı stres kaynakları olabilir.

SEKS YAPMANIN STANDARDI VAR MI?

Eğer sizin ilişkinizde de buna benzer sorunlarınız varsa, belki burada yazılanlar size yardımcı olabilir. Çiftlerden sıklıkla duyulan en sık duyulan şikayet sık seks yapma konusunda. İnsan olarak farklılıklarımızı düşündüğünüzde seks tercihlerimizin farklı olması gayet mantıklı gelmeli. Cosmotürk'teki habere göre, bazı araştırmalarda seks kriterleri ve sayıları verilir. İlişkinizi bunlara göre değerlendiremeyin. Günde sadece 1 kez seks yapmak, hafta da bir seks yapmak, gün aşırı seks yapmak ibi kriterlerin siz memnun oldukça bir önemi yok.

NE KADAR SEKS YAPMAK NORMAL?

Her gün seks yapan ile ayda bir seks yapan çift arasında hiçbir fark yok. İkisi de kendilerine göre otomatikleşmiştir. Önemli olan seksten sonra kendinizi ne kadar iyi hissettiğinizdir. Bazen kişiler gerçekten ihtiyaç duydukları ve sarılmak istedikleri için seks yapmak misterler. Herkesin öpülmeye ve sarılmaya ihtiyacı var. Seskten sonra kendini rahatlamış ve mutlu hisseden birisi daha sık seks yapmak ister.

PARTNERDEN BİRİ İSTEYİP DİĞERİ İSTEMİYORSA..

Eğer partnerlerden biri aşk yapmak diğeri istemezse, diğerinin ne hissettiği ve partnerin neden reddettiğini anlamalısınız. Eğer kadın ya da erkek reddedilmiş hissediyorsa, incinip birbirleri hakkında olumsuz düşüncelere kapılabilirler. Bu sırada "Seni çok seviyorum ancak seks için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum" derse bu reddetmenin üzücü olmasını engelleyebilir. Partnerinizden size masaj yapmasını ya da size sarılmasını isteyebilirsiniz. Fiziksel temas aranızdaki bağı her zaman güçlendirebilir. Ve "Aşkım seks için ... zamanı olur mu?" diye sorabilirsiniz. Çoğu çift biebirlerini anlamaya çalışarak doğru zamanı bulur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13847 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim