• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Neden çok yorgunsunuz?

Neden çok yorgunsunuz?
Kan şekerini yükseltip düşüren karbonhidratlı gıdalar yerseniz, yorgun olmanız kaçınılmaz. Yorgunlukla birlikte gözünüz de seyiriyorsa, stres altındasınız demektir!

Kendinizi 'zombi" gibi hissetmeniz, sadece daha fazla uykuya ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelmez. Enerjinizi emip yorgun hissetmenize yol açan gerçek sorunun ne olduğunu bilmeniz çok önemli. İşte yorgunluğun en temel nedenleri:

ÂDET ÖNCESİ YORGUNLUK
Bu dönemden önce hissedilen yorgunluk, hormon seviyelerinizdeki değişimden kaynaklanıyordur. Bu değişimle, beyninizdeki serotonin seviyesi azalır ve siz kendinizi hem moral olarak kötü, hem de yorgun hissedebilirsiniz. Egzersiz, enerjinizi yükseltecektir.

ÖĞLE YEMEĞİ SONRASI
Siz bir karbonhidrat komasındasınız! Beyaz un, beyaz ekmek ve diğer nişastalı besinler, kan şekerinizin hızla yükselmesine yol açar. Siz bu tip besinleri yedikten birkaç dakika sonra kendinizi çok enerjik hissedersiniz. Ancak birkaç saat sonra, kan şekerinizin hızlı düşüşüyle birlikte ani bir yorgunluk ortaya çıkar. Sindirimi uzun süren tavuk, balık, sebze tüketin.


DALGINSANIZ
Çok büyük bir ihtimalle uykunuzu tam alamıyorsunuz. İlk hedefiniz günde en az sekiz saat uyumak olmalı. Ama uykunun kalitesi de çok önemli; bunun için odadaki tüm elektronik eşyaları kapatın, sıcaklığı azaltın ve saat 16.00'dan sonra aldığınız kafeini kesin.

MORALİNİZ BOZUKSA
Sizin yorgunluğunuzun sorumlusu depresyon olabilir. Bu durumda mutlaka bir uzmana danışın.

GÖZÜNÜZ DE SEYİRİYORSA
Göz seğirmesi, stres altında olduğunuz anlamına gelir. Stresle baş etmek için sizi rahatlatacak şeyler yapmaya çalışın. İşlerinize ara verip iPod'unuzla biraz müzik dinleyin. Yoga kursuna yazılmak da iyi gelecektir.

1 BARDAK SOĞUK SU
İnsan bedeni akşam saatlerine doğru hızla enerji kaybetmeye başlar. Eğer, öğleden sonra karnınız acıktığında dayanamayıp koca bir dilim kek de yemişseniz, durum daha kötü bir hâl alabilir. Bununla savaşmak için, yorgunluk hissettiğiniz anlarda, hiç değilse 10 dakikalığına da olsa temiz hava alın, bir bardak soğuk su için, bir avuç kuruyemiş ya da hindili küçük bir sandviç yiyin.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim