• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Orjin krem toplatılıyor haberlerine yalanlama

Orjin krem toplatılıyor haberlerine yalanlama
Sağlık Bakanlığı'nın Orjin markalı ürünü toplatma kararı aldığı haberlerine firmadan cevap geldi.

Sabah erken saatlerde bir çok internet haber sitelerinde bir çok kişinin kullandığı ve hala kullanmakta olduğu, tüm eczanelerde raflarda satılan Orjin Krem hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Habere göre, Sağlık Bakanlığı, tüm eczanelerde satılmakta olan ve bir çok insanın kullanarak şifa bulduğu Orjin Krem'in toplatılmasını kararlaştırmıştı.

Ancak bu haberlerin üzerinden fazla geçmeden habere konu olan ve Orjin Hijyen Kremi'nin üreticisi olan Orjin Hijyen Ve Sağlık Ürünleri A.Ş.'den açıklama geldi.

İşte Orjin Hijyen Ve Sağlık Ürünleri A.Ş.'den yapılan açıklama;

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden kamuoyuna;

Orjin markalı Rahatlatıcı Masaj ve Bacak Bakımı adlı ürünümüz, Sağlık Bakanlığının Kozmetik yönetmeliğine tam uygun olarak üretilmekte ve satışa arz edilmektedir.

Sağlık Bakanlığının tüm denetimlerinde bu durum tespit edilmiştir. Bakanlık personelinin şirketimize ve ürünlerimize yapılan denetimlerde ve şirketimizden alınarak bakanlığa gönderilen müşahit numunelerde Bakanlığın yönetme ve kurallarına aykırı hiçbir aksaklık tespit edilmemiştir. Bakanlık ile şirketimiz arasında da ürünlerimizin toplatılmasına yönelik herhangi bir karar mevzu bahis değildir. Böyle bir karar alınmamıştır.

Basına aks eden bildiride “ürünlerin piyasadan toplatılması işlemi” ifadesi tamamen yanlış anlaşılarak sanki toplatılma fiili varmış gibi yanlış ve haksız bir algılamaya sebebiyet vererek, şirketimizi, markamızı ve ürünümüzü mağdur bir duruma düşürmüştür.

Sağlık Bakanlığı tarafından şirketimize tebliğ edilen 14/10/2011 tarih B.10.IEG.0.16.00.01-315-99  081237 sayılı yazı ile, ürün tanıtım broşürlerinde endikasyon anlaşılabilecek ifadelerin kaldırılması aksi taktirde bu broşürlerin toplatılacağı ifade edilmiş olup, tarafımızca Sağlık Bakanlığına bu yazıya hitaben cevabi yazı yazılmış ve bu yazımızda katalogların bir yıl önceki broşürler olduğu, yeni broşürlerimizde bu şekilde endikasyon anlaşılabilecek ifadeler olmadığı belirtilmiş ve broşürlerden birer örnek de Bakanlığa gönderilmiştir. Dolayısıyla ürün ile alakalı olarak tarafımıza yapılmış herhangi bir ihtar olmadığı gibi toplatma kararı da mevcut değildir. Bakanlığın ilgili yazısı ekte sunulmaktadır.

Bu şekilde yanlış ve tüketici nezdinde yanılgıya ve ürün hakkında kötü izlenim edinilmesine neden olacak bu haber sebebiyle firmamız ve ürünümüz maddi ve manevi ciddi zararlara düçar olmuş olup, bu haberi yayınlardan ve haber kaynağından bu zararımız tazmin ettirilecektir.
Hukuk Müşavirliğimiz, şirketimizin zararına sebep olacak “Toplatılma kararı alındı” şeklinde yanlış haber yaparak mağduriyetimize sebep olanlar hakkında hukuki işlemleri başlatacaktır.
İş bu vesile ile Değerli basınımıza bu yanlış haberin derhal kaldırılması ve düzeltilmesini ve bu yanlış aks eden haberin tekzip edilmesini rica ederiz.




Adnan Ceyhan

Orjin Hijyen ve Sağlık Ürünleri A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı


İŞTE KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE EDİLEN ASILSIZ HABER...

Orjin Krem toplatılıyor!

Sağlık Bakanlığı, ''kozmetik'' olduğu yönünde bildirimi yapılan Orjin markalı ürünü, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etme iddiasıyla piyasaya arz edildiği gerekçesiyle toplatma kararı aldı.

Bakanlık bu ürünü piyasadan toplatıyor  Sağlık Bakanlığı, ''kozmetik'' olduğu yönünde bildirimi yapılan Orjin markalı ürünü, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etme iddiasıyla piyasaya arz edildiği gerekçesiyle toplatma kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyetlerinde ''Orjin'' markalı ''rahatlatıcı masaj ve bacak bakımı'' adlı ürünlerin eklem ve kas figürü ile çeşitli endikasyonlarla (ağrı, romatizma, kılcal damarlardaki kan dolaşımının rahatlaması, baş ağrısı ve auralı migrenler, boyun tutulmaları, kireçlenme ve menisküs, kas ağrıları ve bunun gibi rahatsızlıkları tedavi etme iddiasıyla) piyasaya arz edildiğinin saptandığı bildirildi.Sözkonusu ürünün bildiriminin ''kozmetik'' olduğu beyan edilerek yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:''Kozmetik ürünler yukarıda sayılan etkileri gösteremezler. Bu etkiler ruhsatlı ilaçlardan beklenebilecek etkilerdir ve adı geçen ürün Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış olan bir ilaç değildir.Bu isimli ürünlerin piyasadan toplanması işlemleri Bakanlığımızca başlatılmıştır.Muhtelif televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde reklamı yapılmak suretiyle tedavi ettiği veya tedaviye yardımcı olduğu iddia edilerek piyasaya arz edilen ürünlere itibar edilmemesi ve rahatsızlıkları olan kişilerin öncelikle bir hekime başvurmaları halk sağlığının yararına olacaktır.'' 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4467 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim