• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 25 °C

ÖSYM'nin ret kararı mahkemeden döndü!

ÖSYM'nin ret kararı mahkemeden döndü!
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde görev yapan pratisyen hekim Mustafa Aydınol, ÖSYM’nin 12 Aralık 2010’da yaptığı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS) 5 sorunun hatalı olduğu iddiasıyla...

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde görev yapan pratisyen hekim Mustafa Aydınol, ÖSYM’nin 12 Aralık 2010’da yaptığı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS) 5 sorunun hatalı olduğu iddiasıyla kuruma başvurdu. ÖSYM başvuruyu reddetti. Aydınol, Ankara 15’inci İdare Mahkemesi’ne başvurarak ÖSYM’nin ret kararını iptal ettirdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010’da mezun olduktan sonra Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde pratisyen hekim olarak göreve başlayan 25 yaşındaki Mustafa Aydınol, 12 Aralık 2010 tarihinde Ankara’da yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girdi. Ancak sınavı kazanamadı.

Sınavın ardından soruları kontrol eden Aydınol, bazı soruların hatalı olduğu düşüncesiyle, durumu sınava giren doktor arkadaşlarıyla paylaştı. Doktorlar, yaptıkları durum değerlendirmesinin ardından sınavda sorulan 9 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle ÖSYM’ye itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren ÖSYM, 9 sorundan 4’ünün hatalı olduğuna karar vererek bu soruları iptal etti. Buna göre sonuçları açıkladı.

İşin peşini bırakmayan Mustafa Aydınol, sınavda Temel Bilimler A kitapçığında 35’inci ve 49’uncu, Klinik Bilimler Testi 1-A kitapçığında 49’uncu, 69’uncu ve 92’nci sorularda birden çok doğru cevap bulunduğu iddiasında bulunup, itirazını istedi. ÖSYM, Aydınol’un bu itirazını reddetti. Aydınol, bunun üzerine Ankara 15’inci İdare Mahkemesi’ne itirazının reddine ilişkin kararın iptali için dava açtı.

Yargılama aşamasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ruşen Aytaç, Prof.Dr. Feride Söylemez ve Doç.Dr. Murat Sönmezer’den bilirkişi raporu talep edildi. 7 Temmuz 2011 tarihli bilirkişi raporunda, söz konusu sorularla ilgili doğru cevap seçeneği bulunmadığı, verilen bütün seçeneklerin olağan olduğu, olağan olmayan seçeneğin bulunmadığı yönünde görüş ve kanaate varıldığı belirtildi.

Bilirkişi raporunu dikkate alan İdare Mahkemesi, 5 sorunun hatalı olduğuna, soruların iptalini isteyen davacının başvurusu reddeden ÖSYM’nin bu işleminin iptaline karar verdi. 2010/2452 Esas, 2011/1520 nolu kararda "...Bu durumda, bilirkişi raporları dikkate alındığında davacı tarafından davalı idare nezdinde itiraza konu edilen 5 adet sorunun hatalı olduğunun görüldüğü, bu soruların ve davacının başvurusunun reddi yönünde tesis olunan işlemin hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

ÖSYM’nin hatasının mahkeme kararı ile tescillendiğini belirten Mustafa Aydınol, "Bu sınavda benim gibi bir çok doktor arkadaşım haksızlığa kurban gitti. Şimdi bu mahkeme kararıyla hatalı soru durumu tescillendi. Bu konudaki mağduriyetimizin ne şekilde giderileceğini merakla beklemekteyiz" dedi.

ÖSYM’nin yerel mahkemenin kararını temyiz ettiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1923 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim