• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Özel hastane masrafına bir de otopark ücreti eklendi

Özel hastane masrafına bir de otopark ücreti eklendi
Özel hastane masraflarına bir de otopark ücretinin eklenmesine sinirlenen hasta ve yakınları gönderdikleri şikayetlerle “Hastaların mağdur olmaması için hastane otoparkları ücretsiz olsun” ...

Özel hastane masraflarına bir de otopark ücretinin eklenmesine sinirlenen hasta ve yakınları gönderdikleri şikayetlerle “Hastaların mağdur olmaması için hastane otoparkları ücretsiz olsun” dediler.

Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar vatandaşların sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Hasta ve yakınları ücretsiz otopark hizmeti sunmayan bir de otopark için ayrı ücret isteyen hastaneleri eleştirdi. Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nın denetim getirmesini istedi.

Hasta Ve Yakınları Dertli
“Hastanelerde otoparklar ücretsiz olsun” diyen hasta ve yakınları şikayetlerinde “Alınan ücretler kanuna aykırı. Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne göre Otopark Yönetmeliği’ndeki ölçüye uygun şekilde yeteri sayıda otopark yeri ayrılmış olması gerekir. Mevzuata göre hastanelerin otoparkı olmalı ve bu otoparklar ücretsiz olmalıdır. Özel hastaneler otoparkları kazanç kapısı haline getirdi. Hasta ve yakınları hastane masraflarına birde otopark ücreti yansıdı” dedi.


Otopark Yeri Ayrılmalı
Alınan ücretlerin kanuna aykırı olduğunu kaydeden Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Özel hastaneler yönetmelik hükümlerine aykırı davranıp sağlığa verilen önemi hiç sayıyorlar. Çünkü, ‘Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne göre; hasta ve hasta yakınları ile hastane çalışanları için, 1/7/1993 tarihli ve 21624 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Otopark Yönetmeliğine göre numaralı sağlık yapıları başlıklı kısmında belirtilen ölçüden az olmamak kaydıyla; ilgili mahalli idarenin sağlık kurum ve kuruluşları için otopark konusunda düzenlemesi var ise burada belirlenen ölçüye göre, mahalli idarenin böyle bir düzenlemesi yok ise Otopark Yönetmeliğindeki ölçüye uygun şekilde yeteri sayıda otopark yeri ayrılmış olması gerekmektedir. Buna göre; sağlık yapıları 125 m2 ye kadar otopark yeri ayırması zorunludur” şeklinde konuştu.

Şikayetvar’a Yansıyan Şikayetler İse Şöyle:
“Hastaneye gittiğimde, otopark ücreti ile karşılaştığımda çok şaşırdım. 200 TL muayene parası verdim dokunmadı ama 5 TL otopark parası beni nedense çok rahatsız etti, böyle bir saçmalık görmedim. Bence bu uygulamanın bir an önce kaldırılması gerekiyor.”

“. Devamlı hastane ile işlerimiz oluyor, arkadaşlar rahatsızlanıyor götürüyoruz. Biz de hastalanıpgidiyoruz. Acil bölümünün orada araba koyacak yer çok, ama paralı. Hiç hoş değil, hastaneye o kadar para ödüyoruz ve bir de otopark parası alıyorlar. Bu hastaneye hiç yakışmıyor.”

“Otopark ücreti alarak gelir kaynağı elde eden hastaneye sorsanız otopark çok kalabalık olmasın amacı ile yapmıştır yani biz müşterileri için acilde alınan ücret ve yangın merdivenlerinde içilen sigaralar da eklenince sağlıklı olma şansınız azalıyor burada . Hayırlı işler! Geçmiş olsun müşteriler . Hastalar orada sadece müşteri. Parası olmayan gelmesin değil mi ?”

“Bu hastaneye o kadar para ödememize rağmen otoparkı neden ücretli buna anlam veremiyorum. Zaten en küçük rahatsızlıkta bile tahlil yapamadan çıkmazken, bir de otopark ücreti neden veriyoruz!”

“Özel hastaneye gittim. Girişte otopark için 5 TL ücret aldılar. Hastaneye gelen bir hastadan otopark ücreti alınmasının mantığını anlamak mümkün değil. Bu konuyu ilgililere aktardım, ücretsiz olduğu durumda metroya gelen kişilerin araçlarını park edip gittiklerini ve bu konuyu engellemek için ücretlendirme uygulamasını başlattıklarını söylediler. Ben de bu durumun başka bir çözümünün de hasta olduğunu fatura vb. bir belge ispatlayan kişiden otopark ücreti alınmaması olduğunu belirttim. Sonuç olarak hizmet almaya geldiğim bir hastaneden otopark ücreti ödeyip çıktım, bir muayene ücretinin 160 TL civarında olduğu bir kurumda bir de otopark ücreti alınması gerçekten anlamsız. Bu konuda gerekenlerin yapılmasını istiyorum.”

“Kızım aniden hastalandı ve apar topar evimize en yakın araştırma hastanesi olan özel bir hastaneye gittik. Tam çocuk acile girerken bir de baktım ki otopark yetkilileri bizden para istiyor 1 lira. Çok gülünç geldi bana, ‘Ya arkadaşım kim diyor bunu?’ dedim. İspark diyor, dedi. Dedim bu nasıl iş? Biz her sene arabamız için dünya kadar vergi ödüyoruz zaten ve buraya gezmeye ya da eğlenmeye de gelmedik. Mecburen geldik siz nasıl para alırsınız? Para çok para değil ama sömürülme duygusu hiç hoşuma gitmedi.Neyse parayı verdim tam arabayı hareket ettiriyordum ki her saat başı için 1 lira alınacağını söylemesi bardaktaki son damla oldu. En nihayetinde vermemeyi kafaya koydum. Vermeyecektim ve vermedim de; ancak bu durum hiç hoş değil insanların düştükleri mağduriyetten resmen yararlanmaktır bu.”


Medimagazin

Bu haber toplam 3088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim