• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Özel hastanelerde 'çocuk doktorumuz sigortalılara bakmıyor' dönemi bitti

Özel hastanelerde 'çocuk doktorumuz sigortalılara bakmıyor' dönemi bitti
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelerde hastaları rahatlatacak önemli bir adım daha attı. SGK ile anlaşması olan ancak bazı branşlarda anlaşma yapan özel hastaneler ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelerde hastaları rahatlatacak önemli bir adım daha attı. SGK ile anlaşması olan ancak bazı branşlarda anlaşma yapan özel hastaneler bundan böyle bütün branşlarda hasta tedavisi yapmak zorunda kalacak. Artık örneğin, "Çocuk doktorumuz SGK ile anlaşmalı değil, çocuğunuza bakamıyoruz." diyemeyecekler.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, sosyal güvenlik kurumu denetmen atamaları öncesinde özel hastanelere yeni düzenlemeler getirdiklerini açıkladı. Kurum ile sözleşmesi olan özel sağlık kuruluşlarının tüm doktor ve branşlarda hastaya bakacağını söyleyen Acar, "Bizimle sözleşme yapan hastaneler tüm doktor ve branşlarını hastalara açmak zorunda kalacak. Sadece özel hastane değil hekim de bu işten sorumlu olacak." dedi.

HASTA TEDAVİ FATURASINI GÖREBİLECEK

Öte yandan özel hastanede tedavi olan hastalar, kendisine yapılan işlemlerin detaylı belgesini de görebilecek. SGK Başkanı Acar, hastaların ne kadarlık tedavi aldığını, ne kadar fark ücreti ödediğini, tahlil ve tetkikin ne kadar tuttuğunu, devletin kendisi adına ne kadar ödeme yaptığını görebileceğini ifade etti. Hastanelerin hastaya bu belgeleri vermek zorunda olduğunu söyleyen Acar, böylelikle hasta üzerinden yapılan sağlık suistimallerinin de önüne geçileceğinin altını çizdi.

Özel hastanelere cezalarda da yeni düzenlemeler yapıldığını aktaran Acar, 1 Temmuz 2012 tarihine kadar özel hastanelere hasta muayenelerinde avuç içi damar okuma sistemini kullanma zorunluluğu getirdikleri bilgisini verdi. Ayrıca hastanelere koyulacak cihaz ile tedavi olmadan önce hastaların hangi tedaiye ne kadar ödeme yaptığını görebileceğini aktardı.

İlaçta yaşanan krizle ilgili de bilgi veren Acar; 1,1milyar liralık global ilaç bütçesinde açık olduğu için iskonto yapılan 125 ilaçta hasta mağduriyetinin bitmesi için indirimleri kaldırdıklarını anlattı. Milletvekili maaşlarına yapılan zammın faturasının sorulması üzerine Acar, sistemden ne kadar vekilinin yararlanacağının belli olmadığı için herhangi bir rakam vermedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5682 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim