• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Pfizer Türkiye'de yeni atama

Pfizer Türkiye'de yeni atama
Pfizer Türkiye’de Kalite Operasyonları Müdürü olarak görev yapan Suat Kumser, Eylül ayı itibariyle Pfizer Türkiye Teknik Genel Müdürü pozisyonuna atandı.

Kumser, Kalite Operasyonları Müdürlüğünün yanı sıra, dünyanın en komplike biyoteknolojik ürünlerinden biri olarak görülen pnömokok aşısının Türkiye’de üretimine yönelik Proje Liderliği görevini 1,5 senedir başarıyla sürdürüyordu.

Suat Kumser, Pfizer Global Tedarik birimi Türkiye operasyonlarından sorumlu Genel Müdür olarak atandığı yeni göreviyle ilgili şöyle konuştu: “Pfizer gibi 150 yıldır araştırma ve geliştirme odaklı, tüm dünyada insanların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi amacı ile faaliyet gösteren bir şirkette, tecrübeli bir ekip ile çalışmaktan dolayı son derece şanslı olduğumu düşünüyorum. Pfizer 1957’de Türkiye’ye yatırım yapan ilk uluslararası firmalardan biri olmuştur ve o dönemden bugüne ülkemizde aralıksız üretim yapmaya devam eden tek ilaç firmasıdır. Üretim merkezimizde, dünya çapında bir bilgi birikiminden yararlanıp, üstün nitelikteki insan kaynağımız ile yüksek kalite standartlarına uygun ürünleri tıbbın hizmetine sunuyoruz. Ürünlerimizin %72’sini ülkemizde üretip, %11’ini de ihraç ederek bir yandan hastalara hizmet ederken, diğer yandan da ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca, 2011 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı’nın ulusal aşı programı dahilinde bulunan konjüge pnömokok aşımızın, Türkiye’de de üretilmesi için gerekli olan teknoloji transferine başlamış ve bu projede planladığımız şekilde son aşamalara doğru yaklaşıyor olmaktan şirketimiz ve ülkemiz adına gurur ve heyecan duyuyoruz.”

Suat Kumser hakkında

Suat Kumser, 1992 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olmuş, aynı bölümde yüksek lisansını tamamlamış ve 92-95 yılları arasında ODTÜ Kimya bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesinden Executive MBA derecesini alan Suat Kumser, 1996 yılında Pfizer’de Kalite Operasyonları Departmanı’nda göreve başlamış, 1999 yılında Kalite Güvence Müdürü olarak atanmıştır. Aralık 2000 itibariyle İmalat Müdürlüğünde, Üretim Müdürü olarak görev almış ve farklı üretim sahalarının sorumluluklarını üstlenmiştir. Bu dönemde üretim operasyon müdürlüğü sorumluluğuna ek olarak 6-Sigma Siyah Kuşak sertifikasyon sürecini tamamlayarak Pfizer Türkiye 6-Sigma süreç iyileştirme ve geliştirme programının liderliğini de yürütmüştür.

Kumser, 1 Haziran 2007 tarihinden bu yana Kalite Operasyonları Müdürü ve Mesul Müdür olarak görev yapmaktaydı ve yeni görevinde Pfizer Global Tedarik Gelişen Pazarlar Operasyon Birimi Başkan Yardımcısı Keith Dennie’ye bağlı olarak çalışacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim