• BIST 9540.55
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Protein diyeti zararlı

Protein diyeti zararlı
Kurban Bayramı'nı ve bol bol et yenen günleri geride bıraktık. Protein ağırlıklı diyetlerin kemikler ve böbrek sağlığı için tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar uyarıyor: Kolesterolünüz yükselebilir!

 

EKMEK YEMEYİ KESERSENİZ MAKARNAYA AŞERERSİNİZ!
Diyet yaparken ekmek yemeli miyiz?

Ekmeksiz, makarnasız, pilavsız diyet olmaz. Biz Türklerin geleneksel beslenme biçimidir bu. Yıllardan beri birçok insanın rejime başladığında ilk yaptıkları şey; ekmeği kesmek olurdu. Halbuki, karbonhidratlar beslenmemizde dengeli bir biçimde yer almazsa bir süre sonra kendinizi tabak tabak makarna yemekten alıkoyamazsınız!

HER ÖĞÜN BİR DİLİM
Karbonhidrata aşermek gibi bir şey mi bu?

Evet... Karbonhidratları kesip çok sıkı rejim yaptıktan sonra makarna ya da pilav yemekten kendinizi alıkoyamazsınız. Verdiğiniz bir kaç kiloyu da çok kısa sürede ve fazlasıyla geri alırsınız. Benim önerim; ana yemeğin yanında her zaman bir-iki dilim ekmek yemenizdir. Böylelikle kişi kendini hem daha tok hisseder hem de sonrasında aşırı karbonhidrat isteği oluşmaz.
Sağlıklı bir diyet süresince günlük ne kadar karbonhidrat almalıyız?
Karbonhidrat; sadece ekmek değildir. Meyve, süt, yoğurt, sebzeler, makarna, bulgur ve pilavda da karbonhidrat olduğunu bilmeniz gerekir. Diğerlerini gün içinde tüketiyorsanız; kaç dilim ekmek yiyeceğiniz, kilo vermek için kaç kalori almanız gerektiği ile bağlantılı belirlenir. Bu da cinsiyetinize, yaşınıza, çalışma temponuza, hedeflediğiniz kilo kaybına göre değişir. Gençlerin ve çok çalışanların kalori ihtiyacı her zaman daha fazladır

BÖLGESEL ZAYIFLAMA OLMAZ!
Son yıllarda 'bölgesel zayıflama' diye bir tanım çıktı. Sizce bölgesel olarak kilo vermek mümkün mü?
Vücudunuzun belli bölgelerinde biriken yağları ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz herhangi özel bir egzersiz ve diyet yok! Yağ yakmak için tüm vücudu çalıştırmak ve harcanan kaloriden az kalori almak gerekir.
Bölgesel incelten egzersizler yok mu?
Mekik ve karın sıkıştırma çalışmaları bu bölgedeki yağları yakmaz! Yalnızca buradaki kasları geliştirip gererek, sıkı bir görünüm elde edilmesini sağlar. Sadece karın sıkılaştırma hareketleri yaparak, bel bölgesinde gerçek bir incelme yaratamazsınız.

KALÇA YAĞLARI ZOR ERİYOR
Yağların vücuttaki dağılımının genetikle ilgisi var mıdır?

Yağların basende (armut) ya da karın çevresinde (elma) toplanmış olması; kalıtımsal özelliklerinizi belirler. Beden yağları, genetik nedenlerle karın yerine kalçalarda biriken insanlar daha şanslıdır. Aslında karın çevresindeki yağları daha kolay yakabilirsiniz ama bu tip yağlanmanın; insülin direnci, karaciğer yağlanması, yüksek kolesterol, metabolik sendrom ve tip 2 diyabet gibi hastalıklara neden olabileceği bilinmektedir. Basende biriken yağlar ise karın bölgesindekilere oranla çok daha inatçıdır ve sizi kolay kolay terk etmez.
 

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8645 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim