• BIST 9677.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Rakamlar yalan söylemez

Rakamlar yalan söylemez
Meclis Genel Kurulu'nda dün Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçeleri kabul edildi.

Görüşmeler sırasında söz alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katkı paylarıyla ilgili tepkileri hatırlatarak talep edilen rakamların 10 TL'den az olduğunu söyledi. Akdağ, 'Yüz liradan, bin liradan bahsetmiyoruz insaf kardeşim' dedi. Performans sisteminin doktorları daha çok hastaya bakmaya zorladığı iddiasının muhalefet tarafından dile getirildiğini anlatan Akdağ, önceden hekimlerin hastalarına bakma süresinin 4.5 dakikayken, sistemle birlikte 9 dakikaya çıktığını kaydetti. Muhalefete seslenen Akdağ, 'Kürsüde konuşurken cambazlık yapabilirsiniz ama rakamlar gerçeği söyler, söylediklerinizden utanırsınız' dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP'li Aytun Çıray, Akdağ'ın performans sisteminin iyiliğinden bahsettiğini hatırlatarak, 'Sezaryenlerde yüzde 45.5, ameliyatlarda yüzde 81 artış oldu. Özel sağlık sektörünün geliri, 3.5 milyar dolara çıktı. Bu sistem Türk milletine çok pahalıya mal oldu' diye konuştu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tütün ve çay kaçakçılığıyla mücadelede ilk kez 33 eğitim köpeğini devreye soktuklarını belirterek, 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girecek hal kayıt sistemiyle kayıt dışı sebze ve meyvenin kontrol altına alınacağını açıkladı.

'Domuz etti arttı'
CHP'nin müftü kökenli milletvekili İhsan Özkes, Bakan Akdağ'a 'AKP döneminde domuz eti üretimi arttı. İnsanımıza domuz eti yediriliyor. Bu nedenle sağlığı bozulan hasta sayısı kaçtır?' diye sordu. Süresi yetmeyen Akdağ, soruyu yazılı yanıtlayacağını kaydetti.

'Deniyor ki cumhurbaşkanı olacak'
Star yazarı Fehmi Koru, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te cumhurbaşkanı olacağı yorumunu yaptı: 'Tayyip Bey, üçüncü defa vekil olmama kuralını önce kendine işletecek. Peki ne olacak Tayyip Bey? Deniliyor ki cumhurbaşkanı olacak. Hakkı da... 2014 yılında cumhurbaşkanlığının boşalacağı anlaşılıyor. Oraya aday olursa halk tarafından seçilecek ilk cumhurbaşkanı olur.' Koru, Başbakan'ın ardından AK Parti'nin başına kimin geleceği yönündeki soruya ise 'Anketlerde en çok Ahmet Davutoğlu ismi üzerinde durulmuş. İkinci Abdullah Gül'ün ismi geliyor. Sonra diğerleri geliyor. Bu sıralamada başkaları da yer alabilirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim