• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Saç ekiminde FUT ve FUE yöntemleri

Saç ekiminde FUT ve FUE yöntemleri
Saçların bir kısmını ya da tamamını kaybetmek, kişilerin psikolojisini olumsuz etkileyebileceği için, günümüzde bu sorunların etkili bir çözümü olan saç ekimi işlemine sıklıkla başvurulmaktadır.

Genetik, kötü beslenme, hormonal dengesizlik, stres, aşırı kilo kaybı gibi faktörlerin neden olabileceği saç dökülmesi ya da hastalık, kaza gibi etkenlerden ötürü meydana gelebilecek saç kaybı, farklı yaş gruplarından birçok insanın şikayetçi olduğu sorunlardır. Saçların bir kısmını ya da tamamını kaybetmek, kişilerin psikolojisini olumsuz etkileyebileceği için, günümüzde bu sorunların etkili bir çözümü olan saç ekimi işlemine sıklıkla başvurulmaktadır. Traşsız saç ekimi, ya da saç nakli, saç köklerinin ya şeritler halinde ya da tek tek alınması ve saç dökülmesinin olduğu açıklığa nakil edilmesiyle gerçekleştirilir. Saç naklinde en çok kullanılan yöntemler FUE ve FUT yöntemleridir.

FUT Yöntemi (Foliküler Ünite Transplantasyonu)

FUT, temelde ensenin biraz üzerinden veya kulakların yan taraflarından şerit şeklinde alınan saçlı derinin, saçsız bölgeye nakil edilmesi ile gerçekleştirilen saç ekim yöntemidir.

Bu yöntemde, tek seansta 1400-1700 saç kökü(greft) alınabilmektedir. Eğer saç dökülmesinin olduğu alan geniş değilse, tek seansta alınıp ekilen greft miktarı açıklığı kapatmak için yeterli olabilir.

FUT operasyonu sonrasında, saçlı derinin alındığı bölgede iz kalabileceği ve ayrıca gerilme hissi yaşanabileceği gibi, tedavinin yapıldığı bölgelerde hissizleşme de meydana gelebilir. Operasyondan sonra hastanın ağrı hissetmesi, iyileşme sürecinin uzun olması ve operasyondan sonra iz kalması, yöntemin dezavantajlarındandır.

FUE Yöntemi (Foliküler Ünite Ekstrasyonu)

2000’li yılların başında geliştirilen FUE isimli saç ekim yöntemi, büyük oranda ağrısız, kansız ve izsiz bir uygulamadır. Bu yöntemde, saç kökleri, ucunda milimetrik iğneler bulunan mikro motorlar yardımıyla tek tek alınır. Bu şekilde toplanan kökler, daha sonra açıklık olan bölgeye nakledilir.

FUE yönteminde, tek seansta 1000-4000 greft alınıp nakledilebilmektedir. Saç kökleri tek tek alınıp ekildiği ve herhangi bir kesim işlemi yapılmadığı için, operasyon sonrasında deri üzerinde kalıcı bir iz kalmamaktadır. Saç alımı ve ekimi yapılan iki bölgede de lokal anestezi uygulandığı için de çoğunlukla fazla ağrılı bir operasyon değildir.

FUE, günümüzde en çok tercih edilen ve uzmanların da sıklıkla önerdiği yöntemdir. FUT yöntemi ise dezavantajlarından dolayı artık önerilmemekte ve pek tercih edilmemektedir.

https://www.estecenter.com/sac-ekimi-fiyatlari

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3851 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim