• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlığa ulaşmakta engel kalmayacak

Sağlığa ulaşmakta engel kalmayacak
Müezzinoğlu arsası Bahçelievler Belediyesi tarafından satın alınan Sağlık Bakanlığına devredilen 315 yataklı hastanenin açılışını yaptı

Sağlığa ulaşmakta engel kalmayacak

Bahçelievler Devlet Hastanesi'ni hizmete açan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:  Arsası Bahçelievler Belediyesi tarafından satın alınarak Sağlık Bakanlığına devredilen 315 yataklı Bahçelievler Hastanesinin açılışını yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıkta vatandaşımızın önünde hiçbir engel kalmayacak. Vatandaşımızın önünde sağlığa ulaşımda herhangi bir engeli tanımıyorum" diye konuştu. 

Müezzinoğlu: "Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi kasetleri montaj yaparlarsa yapsınlar siyasi istikrarı bozamayacaklar. Çünkü biz milletle beraber yürüyen, milletin ortak aklının, milletin ortak değerlerinin, milletin ortak beklentilerinin öncülüğünü yapma derdinde olan bir siyasi anlayışın, yani AK Parti kadrolarının mensuplarıyız" dedi. Müezzinoğlu, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada 315 yatak kapasiteli hastanenin bölgeye hayırlı olmasını diledi. 

"Her şeyin başı sağlık. Sağlıkta vatandaşımızın önünde hiçbir engel kalmayacak. Vatandaşımızın önünde sağlığa ulaşımda herhangi bir engeli tanımıyorum" diyen bir Başbakana sahip olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "AK Parti iktidarları olarak 2002'de iktidar olduğumuz günden bugüne, merkeze insanımızı aldık. Bizim medeniyet anlayışımız, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın; insanı yücelt ki devlet yücelsin der. O nedenle milletimizin ortak aklının, milletimizin ortak değerlerinin, milletimizin ortak hayallerinin ve hedeflerinin temsilciliğini yapan bir AK Parti iktidarı, sağlıkta da, eğitimde de, ulaşımda da, ekonomide de, bütün alanlarda da çok önemli hizmetlere imza attı. Bu imzalardan bir tanesi de bu son derece çağdaş ve modern Bahçelievler Devlet Hastanemiz. İnşallah, burası bir şifa yuvası olacak."

SİYASİ İSTİKRARI BOZAMAYACAKLAR

Türkiye'deki siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini ve Türkiye'nin dünyanın gıptayla baktığı bir ülke konumuna yükseldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Ülkemizin kaderiyle oynamak isteyenler, bu milletin geleceğiyle oynamak isteyenler, bu milletin büyümesinden gelişmesinden, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında, ilk 10 ekonomi arasında yer almasından rahatsız olanlar, ülkemizin siyasi istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Siyasi istikrarı bozarak, ekonomik istikrarı bozacaklar. Ekonomik istikrarı bozarak daha önceki dönemlerde yaptıkları gibi suyu bulandırarak, milletin ümüğünü sıkarak, milletin cebini hortumlama derdi güdüyorlar. İnşallah, siyasi istikrarı bozamayacaklar. Çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti var. 

Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi kasetleri montaj yaparlarsa yapsınlar siyasi istikrarı bozamayacaklar, çünkü biz milletle beraber yürüyen, milletin ortak aklının, milletin ortak değerlerinin, milletin ortak beklentilerinin öncülüğünü yapma derdinde olan bir siyasi anlayışın, yani AK Parti kadrolarının mensuplarıyız."

BELEDİYE BAŞKANINA ÖVGÜ

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlaıpa da teşekkür eden Müezzinoğlu,bahçelievler Belediye Başkanımız, Bah^felievler halkının derdini dert edinmeseydi, bu araziyi bize temin etmeseydi bu anlamda bugün burada bu hastanenin açılışını yapamayabilirdik. Çünkü Bahçelievler'de önemli bir yer sorunu vardı. Yer bulma sorunumuzu Bahçelievler Belediye Başkanımız Osman Develioğlu Bey çözdü" diye konuştu. 

Develioğlu: Bu hastaneyi yıllardır bekliyorduk

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler halkının uzun yıllar ilçelerine devlet hastanesi yapılmasını beklediğini ifade etti. Halkın bu beklentisine bigane kalmadıklarını ve belediye olarak hastane arsasını sağladıklarını ifade eden Develioğlu, katkıları dolayısıyla Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve İl Özel İdaresine teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ile AK Parti İstanbul milletvekilleri Ömer Dinçer, Egemen Bağış, Bülent Turanın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti. Törenin ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler, hastaneyi gezdi. 

Hastane arsası Bahçelievler Belediyesi tarafından satın alınarak Sağlık Bakanlığına devredilen ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 315 yataklı Bahçelievler Hastanesi, dış görünümüyle de dikkati çekiyor. 

Hastanede, genel ve beyin cerrahi birimleri, kardiyoloji, jinekoloji, nefroloji, radyoloji ve endoskopi bölümleri bulunuyor. 

Hastanede 10 ameliyathane, 14 laboratuvar, 86 poliklinik, 10 doğum odası, 3 yoğun bakım, 1 acil yoğun bakım, nörolojik ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri yer alıyor. Hastanede 115 doktor ve 700 personel görev yapacak. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4182 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim