• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Makedonya'da

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Makedonya'da
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2006 yılında Türkiye ve Makedonya'dan iş adamlarının girişimiyle Makedonya'nın başkenti Üsküp'te kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesinin (IBU) 2013-2014 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı.

ÜSKÜP (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2006 yılında Türkiye ve Makedonya'dan iş adamlarının girişimiyle Makedonya'nın başkenti Üsküp'te kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesinin (IBU) 2013-2014 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı.

Üsküp Orduevi'nde yapılan mezuniyet törenine Türk kökenli Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Gülay Dalyan,  Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Novi Pazar (Yeni Pazar) Belediye Başkanı Meho Mahmutoviç, TİKA Üsküp Program Ofis Koordinatörü Teoman Tiryaki, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Müezzinoğlu, törendeki konuşmasında, geçen yılki mezuniyet törenine de katıldığını hatırlatarak, Balkanlar'ın bu güzel medeniyet şehri Üsküp'te, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin mezuniyet törenine tekrar katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

''Benim gönlümde Balkanlar'ın farklı bir yeri var'' diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Benim gönlümde Üsküp'ün, Makedonya'nın farklı bir yeri var. Benim gönlümde Uluslararası Balkan Üniversitesinin farklı bir yeri var. Sizlerle bir arada olmaktan dün de mutlu oldum, bugün de mutluyum, inşallah yarınlarda da mutlu olacağım. Sizleri seviyorum. Yoğun programlarımıza rağmen Balkan Üniversitesinin mezuniyet töreni denince, bütün programları kıyıya koyuyoruz, sizlerle bir arada olmaya öncelik veriyoruz."

Müezzinoğlu, 77 milyonluk Türk milletinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün selamlarını getirdiğini söyledi.

Kendisinin de bir ''Balkan çocuğu'' olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, ''Benim burada kardeşlerim var, güveneceğim adresler var, diyerek gittiğimiz o ülke, bize bağrını açmış ve vatandaşlığına almış, hekim yapmış. Sonra da Türkiye Cumhuriyeti devleti gibi büyük bir devletin, büyük bir milletin sağlık bakanı olarak yine bu topraklara dönüp gelebilmek...'' diye konuştu.

''Kendinize inanın''

Müezzinoğlu, şunları söyledi:

''Kendinize inanın, kendinize güvenin, değerlerinize inanın, değerlerinize güvenin. Yarınlar, hiç tereddüdünüz olmasın ki sizler için de çok daha güzel olacak. Bu topraklar, yarınlarda yine huzur ve güven içinde dünyaya yine medeniyet zenginlikleri sunacak noktada olacak. Çünkü artık sizler varsınız. Barış medeniyetinin öncüleri, değerli Uluslararası Balkan Üniversitesinin mezunları ve öğrencileri var. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerle onur duyuyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz."

Makedonya Devlet Başkanı Çako da söz konusu üniversitenin iki ülkenin daha da yakınlaşmasına vesile olacağını vurguladı.

Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin çalışmalarını desteklediğini belirten Çako, "Hükümetimiz bu kutlu eğitim çabanızda yanınızda olmayı sürdürecektir" dedi.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de üniversiteye hizmetlerini ve katkılarını esirgemeyen Başbakan Erdoğan ile Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'ye teşekkür etti.

Uluslararası Balkan Üniversitesini bir vazoya benzeten Bürge, ''Çiçeklerin toplandığı yerdir vazo. Balkan coğrafyasında gençlerimizin toplandığı yerdir Uluslararası Balkan Üniversitesi" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, mezun olan öğrencilere gelecekte başarı diledi.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve bazı bakanların gönderdikleri tebrik ve başarı mesajları okundu.

Tören, mezun olan 75 lisans ve 18 yüksek lisans öğrencisinin kep atmasıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5703 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim