• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık bakanı: "özelden dişhekimliği hizmeti alınmalı"

Sağlık bakanı: "özelden dişhekimliği hizmeti alınmalı"
Sağlık Bakanının ağız diş sağlığı hizmetlerinin başta muayenehaneler olmak üzere tüm özel sağlık kuruluşlarından alınması çalışmalarındaki bilgi eksikliğine bağlı olduğunu düşündüğümüz açıklamaları ...

Sağlık Bakanının ağız diş sağlığı hizmetlerinin başta muayenehaneler olmak üzere tüm özel sağlık kuruluşlarından alınması çalışmalarındaki bilgi eksikliğine bağlı olduğunu düşündüğümüz açıklamaları karşısında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapılması zarureti doğmuştur.

Türk Dişhekimleri Birliği olarak 17 Eylül 2008 tarihinde Çalışma Sosyal Güvenlik, 18 Eylül 2008 tarihinde de Sağlık Bakanlığı’na kamunun başta muayenehaneler olmak üzere tüm özel sağlık kuruluşlarından hizmet alınması için bir teklif sunulmuştur.

Teklifte, hizmet kalemleri ve bedellerine yer verilmiştir. Hizmet bedelleri TDB Asgari Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesinin de çok altında olup, bu ücretler üzerinde tekrar konuşulabileceği Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ifade edilmiştir.

Teklifimiz; hem hizmeti kullanacakların, hem hizmeti sunanların, hem de hizmeti finanse eden kamunun yararlanacağı şekilde düşünülerek hazırlanmış; koruyucu dişhekimliği hizmetlerini önceleyen, toplumun hizmete daha rahat ulaşması sonucu memnuniyetini arttıran, sürdürülebilir, denetlenebilir ve kamuya yıllık maksimum maliyeti belli olan bir öneridir.

SGK yetkilileri ile sürdürülen görüşmelerde Sayın Sağlık Bakanının röportajında ifade ettiği gibi teklif edilen ücretler üzerinde bir anlaşma ya da anlaşmazlık söz konusu değilken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’in göreve gelmesinden kısa bir süre sonra 3 Eylül 2009 tarihinde bir televizyon programında “ekonomik krizi” gerekçe göstererek ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmayacağını açıklaması üzerine yaklaşık 1 yıldır sürdürülen hizmet alımı görüşmeleri son bulmuştur.

TDB, bugüne kadar ülkemizin ağız diş sağlığı sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı ve vatandaşlarımızın ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini hedeflerken, bunu mesleğin genel menfaatleriyle de uyumlu yürütmeye çalışmış; ilgili Kamu kurumları ile sürekli diyalog kurmuş bununda ötesinde yapıcı bir unsur olabilmek için daima özen göstermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da TDB olarak her zaman yapıcı olmaya ve diyalog kurmaya hazır olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunarız.

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ
 

Bu haber toplam 3737 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim