• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanı Recep Akdağ rüya projeleri açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ rüya projeleri açıkladı
Sağlıktaki reformlar hız kesmiyor. Bakan Recep Akdağ, ‘rüya’ gibi yeni projeleri açıkladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'nın sonuçlarını değerlendirirken, Sağlık Bakanlığı hastanelerinden beklenenden az sayıda doktorun ayrıldığını, ...

Sağlıktaki reformlar hız kesmiyor. Bakan Recep Akdağ, ‘rüya’ gibi yeni projeleri BUGÜN’e açıkladı.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞMA MODELİ GELİYOR:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'nın sonuçlarını değerlendirirken, Sağlık Bakanlığı hastanelerinden beklenenden az sayıda doktorun ayrıldığını, üniversitelerde ise hocaların yüzde 10'unun tam gün çalışmayı kabul etmediğini söyledi. Yaşanan sorunların giderilmesi için yeni düzenleme yapacaklarını açıklayan Bakan Akdağ, "Sözleşmeli çalışma modeli üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bakan Akdağ, Kanser Haftası'nın başladığı bugün kanserle ve kalp hastalıkları ile mücadele eylem planını da anlattı. Özellikle tütün, obezite ve enfeksiyon ile mücadele sonucunda 20 yıl içerisinde en az 1.5 milyon vatandaşın kanser olmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Hükümetin en başarılı olduğu alan olarak gösterilen sağlık politikalarında vatandaş memnuniyeti yüzde 76. Bakan Akdağ, "Önümüzdeki yıllarda bu oranın daha da artmasını arzu ediyoruz. En azından bu rakamı korumamız lazım. Çünkü, nesiller değişiyor, şimdiki çocuklar ya da gençler 10 sene önceki SSK hastanelerinin halini bilmiyor. Vatandaşın beklenti seviyesi artıyor. 'Başardık, oh ne âla istirahat edelim' deme şansımız yok" diyor. Sağlık alanında gerçekleştirilecek yeni projeleri bugün yayınlanıyoruz, yarın ise Bakan Akdağ'dan sürpriz tüyolar var.

HASTA, ARABASINI BiLE KENDi PARK ETMEYECEK

Hükümetin en başarılı ilk 3 alanı arasında görülen sağlık politikalarının mimarı Bakan Akdağ, yeni projeleri açıkladı: Hastaneye gittiniz, bir vale aracınızı alacak. Hastanede sizi birisi karşılayacak, muayenenizi olacaksınız, evrakın peşinde koşmak gibi hiçbir bürokratik süreç karşınıza çıkmayacak.

* Sağlıkta bir çok değişim yaşandı, sırada ne var?

Sırada Başbakanımızın çok önem verdiği şehir hastanelerimiz var. Bunlar metropol kentlerde, bölge kentlerinde çok büyük sağlık şehirleri halinde gelişecek. Mesela, Ankara Etlik'te ve Bilkent'te 8'er hastaneden oluşacak, 3 bin 600, 3 bin 700 yataklı 2 büyük şehir hastanesi kampusu yapıyoruz. İhaleleri tamamlandı, bu yaz yapım aşamasına başlanacak ve 2015 yılının başlarında hizmete girecekler. İstanbul'da da Bahçeşehir'deki kampusun ihale süreci devam ediyor, bir kaç ay içinde bitirmeyi ümit ediyoruz. Kayseri'dekini bitirdik, bunu diğer şehirler takip edecek. Yapacağımız hastaneler çevresinden bahçesine, otoparkından hastanın muayene edildiği, yattığı odalara varıncaya kadar mükemmel standartlara ulaşacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13139 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim