• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Bakanlığı açıklaması korkuttu!

Sağlık Bakanlığı açıklaması korkuttu!
Sağlık Bakanlığı, Adana'daki korkutan vakalarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi konulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Adana'nın Tufanbeyi ilçesinde hayatını kaybeden iki kişide Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tespit edildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, "Adana'da Öldüren Virüs Paniği" ve "Panik Devam Ediyor" şeklinde yer alan haberlerin ardından konuyla ilgili gerekli incelemelerin Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde yürütüldüğü belirtildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, Adana İli Tufanbeyli İlçesi ikametli S.Ö. ve M.Ö adlı vefat eden kişilere ait numuneler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları Daire Başkanlığı Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında incelenmiş olup, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi konulmuştur. 

Cenazeler, hastalıkla ilgili yürürlükte olan mevzuat doğrultusunda hazırlanarak usulüne uygun defnedilecektir.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ülkemizde görülen zoonotik bir hastalıktır. Hastalık insanlara başlıca kene tutunması veya keneyle temas neticesinde bulaşmaktadır. Bunun yanı sıra viremik dönemdeki hayvanların ve hasta kişilerin kan ve vücut sıvılarına korunmasız temas edilmesiyle de bulaşabilmektedir. Geçmiş yıllarda daAdana ilimizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakaları ve bu hastalığa bağlı ölümler tespit edilmiştir."

Açıklamada, ayrıca bölgede görülen hayvan ölümleriyle ilgili incelemelere ise ilgili kurum tarafından devam edildiği vurgulandı.

"İNCELEME GENİŞ TUTULMALI"

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Sağlık Bakanlığı'na gönderdikleri kan örneklerinin her ikisinde de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın pozitif çıktığını söyledi.

Ölüm olayının ilk olarak hayvanlarda görülmesi nedeniyle incelemeyi geniş tutmak durumunda kaldıklarını belirten Taşova, şöyle devam etti:

''Ölümlerin hayvanlardan kaynaklı olabileceğini çok kuvvetli ihtimal olarak düşünmüştük. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı da olabileceğini düşünmüştük. Hayvandan bulaşabilecek diğer hastalıkları da göz önünde bulundurmuştuk. Sağlık Bakanlığı'na gönderdiğimiz her iki kan örneğinde de Kırım Kongo Kanamalı AteşiHastalığı pozitif çıktı. Hayvanlar içinse Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı incelemelerine devam ediyor.''

Selahattin Özmen (57) ve eşi Mine Özmen (50) tedavi için getirildikleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Bu haber toplam 2768 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim