• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Sağlık çalışanları işten atılmalara tepki için yürüdü

Sağlık çalışanları işten atılmalara tepki için yürüdü
Sağlık çalışanları, işten çıkarmaların önüne geçmek ve sendikalaşma özgürlüğü için Çapa'dan Aksaray'a yürüdü. Çapa Kızılay Kan Merkezi'ndeki 16 çalışanın işten çıkarılmasını protesto eden arkadaşları, 29 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek eylem için yo

Sağlık çalışanları, işten çıkarmaların önüne geçmek ve sendikalaşma özgürlüğü için Çapa'dan Aksaray'a yürüdü. Çapa Kızılay Kan Merkezi'ndeki 16 çalışanın işten çıkarılmasını protesto eden arkadaşları, 29 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek eylem için yola çıktı.

Sağlık çalışanları, işten çıkarmaların önüne geçmek ve sendikalaşma özgürlüğü için Çapa'dan Aksaray'a yürüdü. Çapa Kızılay Kan Merkezi'ndeki 16 çalışanın işten çıkarılmasını protesto eden arkadaşları, 29 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek eylem için yola çıktı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Tabipleri Birliği ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Çapa Kızılay Kan Merkezi'nde 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto etti. 16 sağlık çalışanının sendikaya üye olduğu için önce sürgüne gönderildiğini ardından da bunu kabul etmeyince işten atıldığını belirten sağlık çalışanları, Çapa'dan Aksaray'a yürüdü. Çapa Kızılay Kan Merkezi önünde toplanan 200 kişilik gruba, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK üyeleri ve bazı sendika temsilcileri de katıldı. "Hastanelerin özelleştirilmesine ve işten çıkartmalara karşı, İş güvenliği örgütlenme özgürlüğü ve parasız sağlık için yürüyoruz" yazılı bir pankart açan grup, "Hastaneler halkındır satılamaz, herkese sağlık güvenli gelecek, Sağlıkta ticaret ölüm demektir" şeklinde sloganlar attı.

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, emeğin ve halkın tepkilerini dile getirmek için yürüdüklerini belirterek, birçok emekçinin sendikaya üye olduğu için işten atıldığını savundu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de 29 Kasım'da Ankara'da olacaklarını ve taleplerini onbinlerle birlikte haykıracaklarını söyledi. İşten atılmalara ve sağlıkta yaşanan tahribata tepki gösterdiklerini anlatan Çelebi, "16 arkadaşımız önce sürgün edilmek istendi. Gitmedikleri içinde işten çıkartıldı. Biz sendikal hak ve özgürlükler için buradayız. Açlık sınırında inleyenler için yürüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlık çalışanları Aksaray Metro İstasyonu'na doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler Millet Caddesi'ni trafiğe kapatmadan sloganlarla Aksaray Metro İstasyonu'na kadar yürüdü. Sağlık çalışanları buradan otobüslere binerek 29 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek eylem için yola çıktı.


Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim