• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık emekçileri 21 Aralık'ta iş bırakıyor

Sağlık emekçileri 21 Aralık'ta iş bırakıyor
Sağlık emekçileri, tüm muhalefete rağmen çıkarılan KHK’ları reddettiklerini ve mücadelede yeni bir adım olarak 21 Aralık’ta “Sağlık Hakkı Meclisleri”ni kurarak bir günlüğüne ...

Sağlık emekçileri, tüm muhalefete rağmen çıkarılan KHK’ları reddettiklerini ve mücadelede yeni bir adım olarak 21 Aralık’ta “Sağlık Hakkı Meclisleri”ni kurarak bir günlüğüne acil servislerin dışında iş bırakacaklarını ilan etti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Binası’nda yapılan açıklamada TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, “Süresiz grevi örgütleyebilecek bir kararlılıkla Meclisleri oluşturacak ve bu kararlılıkla kürsüler kuracağız” dedi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Binası’nda düzenlenen basın toplantısına TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu ile birlikte Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Çetin Erdolu, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-DER) adına Nezaket Özgür ve Türk Hemşireler Derneği (THD)’nden Gülten Koç katıldı. TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, 21 Aralık’ta “geçek anlamda bir meclis açılışı” olarak düşündükleri Sağlık Hakkı Meclisleri için, “Bu adımı kararlılığımızın ilk adımı olarak görüyoruz” dedi. 21 Aralık’ta törenlerle açılacağı belirtilen Meclislerin nerede kurulacağı, her ilin sağlık meclisleri tarafından belirlenecek. Bilaloğlu, 21 Aralık’ta açılışlara tüm sağlıkçıların katılabilmesini sağlamak için o gün, “aciller dışında sağlık hizmeti verilmeyecek” dedi.

‘BAŞKA YOL KALMADI’

Hükümetin TBMM’yi bile devre dışı bırakarak çıkardığı KHK’ları kabul etmeyerek mücadeleyi yükseltme kararlılığında olduklarını belirten Bilaloğlu, “Başka bir yol kalmadı” dedi ve “KHK’nın çekilerek kamu-özel bütün sağlık çalışanları için güvenceli iş, güvenceli gelir, sağlıklı ortamlarda ve şiddete uğramadan insanca çalışma ve yaşama ile mesleğimizi bağımsızca, performans, ciro baskısı olmadan yapabilme koşullarının sağlanması” taleplerini dile getirdi.

Eriş Bilaloğlu, “En uzun gecede, en kısa günde, karanlığın en koyu, ışığın en az olduğu anda başlıyoruz, günü uzatmak, aydınlığı arttırmak elimizde” diye tanımladığı 21 Aralık’ta bir günlük iş bırakmayla açılacak olan Meclislerin ve kürsünün düzenleyici kurumlar başta olmak üzere sağlık alanında çalışan, eğitim alan açık olacağını belirtti. Meclis açılışlarının halka ve TBMM’de “sorulmadığı için görüşünü söyleyemeyen” vekillere, parti üye ve temsilcilerine de açık olacağını ifade eden Bilaloğlu, “Bizim mücadelemiz, hak hukukla, kararlı olmakla, üretimden gelen güçle verilir” dedi.

Toplantıda SES Başkanı Çetin Erdolu da söz alarak, “Bizim dışımızda kalan emek örgütlerinin, siyasi partilerin ama en önemlisi halkımızın yanımızda olmasını sağlamalıyız. Üniversite hastaneleri başta olmak üzere yurdun dört bir yanında zaten fitili ateşlenmiş bir mücadelenin ilk adımını attık. Duymazlıktan gelinen sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi. TMRT-DER’den Nezaket Özgür ve THD adına toplantıya katılan Gülten Koç da kurumları adına mücadelenin içinde yer alacaklarını açıkladılar. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel.net

Bu haber toplam 2398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim