• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık hizmeti sunucularına duyuru (İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) (ICD)

Sağlık hizmeti sunucularına duyuru (İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) (ICD)
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Sağlık hizmeti sunucularına duyuru (İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) (ICD) yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

10.07.2017

SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINA DUYURU
(İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör (ICD))

Ulusal Kayıt Sistemi kapsamında; İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) Kayıt Sisteminin pilot çalışmaları bu duyuruyu takiben tüm Türkiye’de başlatılacaktır.

Ulusal Kayıt Sistemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünce belirlenecek sağlık hizmetlerine ilişkin verilerin izlenerek bilgi toplanmasını ve belirlenen sağlık ve geri ödeme politikalarına esas teşkil etmesini sağlamak amacıyla oluşturulan kayıt sistemleridir.

Bu sistem, ilaçların, tıbbi cihazların ve diğer sağlık hizmetlerinin geri ödeme sistemlerine girişi sonrasında izlenip bilgi toplanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Toplanan bu bilgiler sayesinde; hastalıklara ilişkin yaygınlık ve yeni vaka sıklığı bilgilerinin izlenmesi, hasta güvenliğinin takibi, klinik etkinliğin değerlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin değerlendirilmesi, hasta sağlığının iyileştirilmesi ve hastalıkların sebeplerine ilişkin araştırmalar yapılması sağlanabilecektir. Bu nedenle, formlara girilecek bilgilerin gerçeği yansıtması bu amaçlara ulaşılmasında büyük önem arz etmektedir.

Sisteme https://medula.sgk.gov.tr/UKS/giris.faces linkinden ulaşılacak olup hekimin T.C. Kimlik Numarası ve E-Reçete şifresi girilerek ICD Kayıt Formu görüntülenebilecektir. Söz konusu formlara ilişkin kullanım kılavuzu bu duyurunun ekinde yer almaktadır.

İlgili kayıt formunun doldurulması ileride geri ödemenin ön şartlarından biri olarak kurgulanacak olsa da pilot çalışmalar süresince işlemin Kuruma fatura edilmesi, kayıt formunun doldurulması şartına bağlanmayacaktır.

Pilot çalışmaları süresince, ICD Kayıt Sisteminde olabilecek muhtemel aksaklıkların tespiti ile formun kullanımının, anlaşılmasının ve amaca uygun hizmet etmesinin teminine yönelik geri bildirimler alınacak ve uygun görülen değişiklikler yapılabilecektir. Bu nedenle Kurumumuza [email protected] e-posta adresinden yapılacak geri bildirimler büyük önem taşımaktadır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

Eki: ICD Kayıt Formu Kullanım Kılavuzu

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

Duyurunun eki için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim