• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık-Sen: Sevk zinciri aile hekimlerine pranga vuracak

Sağlık-Sen: Sevk zinciri aile hekimlerine pranga vuracak
Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Kemal Çırak, sevk zincirinin aile hekimlerine pranga olacağını iddia etti.

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Kemal Çırak, sevk zincirinin aile hekimlerine pranga olacağını iddia etti. Türkiye'de yaklaşık 6 yıldır uygulanan aile hekimliğiyle vatandaşın memnuniyeti için her türlü çabanın sarf edildiğini söyleyen Çırak, ancak hekimlerin ve aile sağlığı çalışanlarının iş yükünün gözardı edildiğini öne sürdü.

Aile hekimlerine yönelik negatif performans ve sözleşme ihtar puanlarının büyük bir tehdit haline geldiğini belirten Çırak, vatandaşın akılcı ilaç kullanımı yerine, aile hekimine ilaç yazmama eğitimi verilecek kadar ilginç yaklaşımların olduğunu ifade etti: "Aile hekimliği uygulamalarındaki mevcut yasal düzenlemeler ve yapılan değişiklikler son derece rahatsız edicidir. Her yeni düzenlemede, genel anlamda aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının çalışma şartlarını baskılayan, geri götüren ve motivasyonlarına zarar veren birçok husus karşımıza çıkmaktadır." dedi. Aile hekimliği uygulamasında, sevk zincirinin yeniden getirilmesine ilişkin açıklamalara da tepki gösteren Kemal Çırak, "Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce Denizli, Gümüşhane, Bayburt ve Isparta'da üç sene önce denenen ama doğru olmadığı görüldüğü için uygulanmayan bu sistem, şimdilerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı marifetiyle aile hekimlerinin sırtına yüklenmeye çalışılmaktadır. Bu şartlarda böyle bir şeyin tartışmaya açılması bile vakit kaybıdır. Bu durum, 10 sene öncesinin sağlık ocağı pratisyenliğine dönüş anlamına gelir." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın kendi alanındaki konulara sahip çıkması isteyen Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Çırak, "Sağlık-Sen olarak, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik bilimsel temelli çözüm önerileri geliştirmekle sağlık çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme sürecinde önemli kazanımlar elde edilebildiğini gösterdik. Bunu, sözleşmelilerin kadroya alınması süreciyle ispatladık. Toplu sözleşme hakkını elde ederek ispatladık. Yıllık izin ve rapor dönemlerinde ek ödeme alınmasını sağlayarak, hekim dışı sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı sağlayarak ispatladık. Aile hekimliği uygulamalarında da herkesin sorun olarak gördüğü hususları, toplu sözleşme masasına taşımaya kararlıyız. Bu amaçla Sağlık-Sen olarak daha önce bir çalıştay yapmıştık, oradan çıkan sonuçları da değerlendirecek ve sizlerin haklı mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2144 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim