• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlık Turizmi Kongresine 'Adana Modeli' damgasını vurdu

Sağlık Turizmi Kongresine 'Adana Modeli' damgasını vurdu
Sağlık Turizmi Derneği tarafından her yıl düzenlenen “Uluslar arası Sağlık Turizmi Kongresinin dördüncüsü İstanbul’da yapıldı.

Onlarca firmanın stantlarla yer aldığı kongrede Adana, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Adana Sağlık Turizmi Derneği’nin oluşturduğu stantla temsil edildi. Adana Sağlık Turizmi Dernek Başkanı Hüseyin Çelik’in “Sağlık Turizminde bir Destinasyon Modeli: Adana” isimli sunumu büyük beğeni topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Sağlık Turizmi Derneği tarafından gerçekleştirilen kongre Holiday Inn Airport İstanbul’da yapıldı. Yurtdışından 100, yurtiçinden 500 kişinin katıldığı kongreye Adana işbirliği damgasını vurdu.

Sağlık Turizmi Destinasyonu Adana, kongrenin stant alanında Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, ve Adana Sağlık Turizmi Derneği ile temsil edildi.

Onlarca kurum ve kuruluşun yer aldığı Kongrenin stant alanında güçlü temsiliyeti, katılımcılar tarafından takdir ve büyük ilgiyle karşılandı. Ayrıca üç kurumun bir araya gelerek oluşturduğu stantta Adana, güçlü bir yatırım şehri olarak da tüm yatırımcılara tanıtılarak farkındalık arttırıldı. Ayrıca Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da kongreyi ziyaret ederek Adana ekibinin oluşturduğu standı gezdi.

Kongrenin ilk gününde “Sağlık Turizminde Pazar Değerlendirmesi ve Bölgesel İşbirliği Fırsatları” konulu panel düzenlendi. Oturum Başkanlığını İstanbul Üniversitesi’nden Yrd.Doç. Dr. Haluk Özsarı ‘nın yaptığı panele, İngiltere Morgan Prıce Jon Carpenter, Adana Sağlık Turizmi Dernek Başkanı Hüseyin Çelik, İngiltere Integra Global Brian Pıper, Dr. Prem Jagyası, D-8 Ülkeleri Genel Sekreteri Widi A. Protikto Ph.D konuşmacı olarak katıldı.

Adana Sağlık Turizmi Dernek Başkanı Hüseyin Çelik, “Sağlık Turizminde Bölgesellik ve Adana Modeli” başlığında, “Sağlık Turizminde bir Destinasyon Modeli: Adana” isimli sunumla yer alarak Adana’nın sağlık altyapısı, kurumlar arası işbirliği çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, sağlık turizmi sektör paydaşlarının, kamu - özel sektör üst düzey temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu ve bu yapısı ile Turizm Bakanlığından Birincilik Ödülü alan Adana Sağlık Turizmi Derneğinin tanıtıldığı sunum tüm dinleyicilerin alkışları ile karşılandı.

İki gün süren Uluslar arası Sağlık Turizmi Kongresi, bölgesel kalkınmada termal turizmin öneminin anlatıldığı panelle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim