• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık ve mutluluğun meyvesi: Muz

Sağlık ve mutluluğun meyvesi: Muz
Sağlık ve mutluluğun meyvesi muzu, sağlıklı meyvelerin başına yerleştiren temel özelliği en güçlü potasyum depolarından biri olması.

Sağlık ve mutluluğun meyvesi muzu, sağlıklı meyvelerin başına yerleştiren temel özelliği en güçlü potasyum depolarından biri olması. Muz vücudu koruyor, kemikleri geliştiriyor ve cinselliğe de büyük etkisi var.

Sizin için kışın mutluluk verici meyvesi muzu keşfe çıkıyoruz!

Felç riskini azaltır

Yüksek potasyum içeren muz ileri yaşlardaki felç riskini azaltıyor. Yatmadan önce yenen bir muzun serotonin oranını yükseltttiği ve iyi bir uykunun garantisi olduğu söyleniyor.

Kemikleri korur

Muzda insana lâzım olan maddelerin hemen hepsi vardır. Bu sebeple çocuk, ihtiyar, hasta, herkese çok faydalıdır bir meyvedir. Kemiklerin gelişmesini sağlar ve kemikleri korur.

Yorgunluğu alır, sakinleştirir

Muz; sinir zafiyetini, sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Bedenen ve bilhassa zihnen çalışanlara çok faydalıdır. Sinir rahatsızlığı olanları sakinleştirir.

Mutlu eder

Bunun nedeni serotonin isimli doğal kimyasalın salgılanmasına destek olması, beyni adeta serotonine boğup mutluluk sarhoşu haline getirmesi. Yüksek miktarda serotonin beyne sadece iyilik hissi, keyif ve mutluluk da vermez, aynı zamanda daha iyi iletişim kurmanızı, daha hızlı düşünmenizi, daha kolay konsantre olmanızı, daha çabuk karar vermenizi sağlar.

Tok tutar

İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır.

Muzun tok tuttuğunu biliyoruz. Fast food yerine muz tüketmeniz de sizi aynı oranda tok tutacaktır. Ancak yeme sıklığına ve saatine dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü diğer meyvelere oranla daha kalorilidir.

Muz, posadan zengin yapısı nedeniyle de önemli bir meyve. Bağırsak fonksiyonlarını dengeliyor. Kabızlığa da, ishale de iyi geliyor. Ayrıca bağırsağın probiyotik gücünü de artırdığı için bağışıklık sistemini de güçlendirdiği biliniyor. Muzda B1 vitamininin C, D ve E vitaminlerinin ayrıca folik asitin de bulunduğu belirlenmiş.

Cinsel gücü arttırır


Muz içindeki vitaminler ve yüksek potasyum sayesinde enerji verir. İçinde bulunan serotonin mutluluk vermesi libidoyu harekete geçirir ve isteği çoğaltır.

stargundem.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5487 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim