• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlıkçıların ihmali temizlikçiyi işinden etti

Sağlıkçıların ihmali temizlikçiyi işinden etti
Adana'da bir sağlık merkezinde hastanın kolunda takılı serumla dışarıya çıkarılmasının faturası temizlik görevlisine kesildi.

İşine son verilen temizlik görevlisi, serum takılı hastayı bırakarak ayrılan doktorların ve sağlık personelinin talimatları doğrultusunda öğle arasında sağlık merkezini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Serum takılı olduğu halde dışarıya çıkarılan hasta ise, "Bunun sorumlusu temizlik görevlisi olamaz. Ben bu uygulamadan şikayetçi oldum." dedi.

Adana'nın Yüreğir İlçesi Doğankent Aile Sağlık Merkezi'ne giden Muzaffer Beyazgeyik, öğle mesaisine denk geldiği için kolundaki serumla bahçeye çıkarılmasıyla ilgili yapılan soruşturmada; bir temizlik görevlisinin işine son verilirken, sağlık görevlisinin yeri değiştirildi, 4 doktora da 5 ihtar puanı verildi. İşine son verilen temizlik görevlisi Mehmet Ali Alağöz, karara itiraz ederken, sağlık görevlileri, hemşire ve doktorların hatasının kendisine fatura edildiğini kaydetti. Haksızlığa uğradığını dile getiren Alagöz, doktorların talimatları doğrultusunda hastayı dışarıya çıkarıp sağlık merkezinin kapısını kilitlediğini aktardı. O sırada sağlık merkezinde serum takılı hasta olduğu halde ne doktorların ne de sağlık görevlisinin bulunmadığını dile getiren Alagöz, "Doktorlar ve diğer çalışanlar hastaya serum takılı olduğunu bildikleri halde yemeğe gittiler. İl müdürlüğünden bana verilen işten atıldığımı belirten yazıda, doktor ve aile sağlık personeli olduğu halde benim hastayı çıkardığım yazıyor. Bu kesinlikle doğru değil. İsterlerse güvenlik kameralarını izleyebilirler. Kimin merkezden ne zaman çıktığı ne zaman girdiği bellidir. Ben doktorların bana verdiği emirleri yerine getiririm. Ama faturayı bana kestiler." diye konuştu. Karara itiraz ettiğini gerekirse hukuki yollara başvuracağını dile getiren Alagöz, "Benim işim orada temizlik yapmak." ifadelerini kullandı.

DIŞARI ATILAN HASTA: FATURA YİNE GARİBANA KESİLDİ

Kolunda serumla dışarıya çıkarılan hasta Muzaffer Bozgeyik ise Mehmet Ali Alagöz'ün bir hatasının olmadığını yanlış bir uygulamanın faturasının oradaki temizlikçiye çıkarılmasının kendisini de üzdüğünü söyledi. Bu sıkıntıyı yıllardır yaşadıklarını ve birçok hastanın mağdur edildiğini vurgulayan Bozgeyik, "Geçtiğimiz yıl beni yine kolumda serumla dışarıya attılar. Yoldan geçen birine serumu çıkarttım. Biz bunu hep yaşıyoruz. Şahıslardan değil uygulamadan şikayetçi oldum. Ama yetkililer yine bir garibanı bulup bütün suçu ona yüklediler. Ben Alagöz'ün bir hatasının bulunmadığını ve ondan şikayetçi olmadığımı belirten dilekçe verdim ama kabul edilmedi." şeklinde konuştu.

Soruşturma sonucunda verilen karın altında imzası bulunan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, konuyu bizzat Vali Hüseyin Avni Coş'un takip ettiğini, 3 kişilik ekibin yaptığı soruşturma sonunda sorumlular hakkında gerekli cezanın verildiğini, bundan sonra yapacak bir şeyin olmadığını aktardı. İşten atılan temizlik görevlisinin hukuki yollardan hakkını arayabileceğini ifade eden Deniz, kararın doğru olduğunu savundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim